28 / 04 / 2024

soma bedelsiz konut

soma bedelsiz konut

Torba Yasa'dan Soma maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin yasal mirasçılarına kura ile bedelsiz konut müjdesi çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasada o madde şöyle...

Manisa Soma TOKİ'de 240 ay taksit!

TOKİ'nin merakla beklenen Manisa projelerinin detayları da netleşiyor. Peki TOKİ Manisa Soma projesinde kaç adet konut yapılacak, Soma TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Manisa Soma 2022 ucuz konut projesi...

Emlak Konut Aliağa'da yeni proje mi yapacak?

İzmir Aliağa Belediyesi’nin bedelsiz olarak Ege Üniversitesi’ne tahsis ettiği Kalabak Mahallesi ve Çaltılıdere Mahallesi’ndeki parsellerin Emlak Konut’a devredildiği öğrenildi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma'da 8 bin konut sıcak suya kavuşuyor!

Soma'da Bölgesel Isıtma Sistemi'ni devralan Manisa Büyükşehir Belediyesi, heyecanla beklenen projede çalışmaları hızlandırdı. Ocak ayında 8 bin konuta sıcak su verilmesi planlanıyor. İlçede ikinci etap çalışmaları yürütülüyor.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda son durum ne?

MANİSA'nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma'daki madenci ailelerine 2'şer ev verilecek!

Soma'daki konutlar için 14 Ocak 2015'te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSBM) arasında protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında inşa edilecek, ödeneği GAOSBM tarafından karşılanacak

Soma 301 Konutları inşaatında çalışmalar durdu!

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

TOKİ Soma Konutları'nın inşaatı neden durdu?

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Konut hibesi nedir?

Konut sahipleri, taşınmazı hakkında istediği gibi tasarrufta bulunabiliyor. İsterse taşınmazını bedelli isterse bedelsiz bir şekilde başkasına devredebiliyor. Peki, konut hibesi nedir? Konut hibesi nasıl olur?

Soma'da 8 bin konut termik santralle ısınacak!

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma'daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı.

TOKİ'den Ege'ye 8 bin 500 yeni konut müjdesi!

Uşak ve Manisa'da incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta bin 51, Manisa Yunusemre'de 5 bin 500, Salihli'de 144 ve Soma'da öncelikle madenciler için bin 500 konut yapacaklarını açıkladı.

TOKİ Soma Konutları'nın teslimleri önümüzdeki yaz yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

TOKİ Soma evleri önümüzdeki yaz teslim edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

soma bedelsiz konut Haberi

soma bedelsiz konut

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine Torba Yasa'dan bedelsiz konut müjdesi çıktı. 


Torba Yasa'da Soma maden kazası mağdurlarına yönelik düzenlemeler içinde "Madencilerin yasal mirasçılarına konut tahsis edilmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından bedelleri karşılanarak konut yaptırılacak ve bu konutlar madencilerin mirasçıları adına kura ile bedelsiz olarak verilecektir" denildi.


İşte Somalı madenciye bedelsiz konut müjdesi ve madencilere yönelik o düzenlemeler;   


Soma Maden Kazası Mağdurlarına Yönelik Düzenlemeler


- Hayatını kaybeden madencilerin SGK’ya olan her türlü borçları silinerek borcundan dolayı aylık bağlanamayan madenci yakınlarına aylık bağlanacaktır. (Madde 63)


- Ölüm aylığı için gerekli olan 5 yıl sigortalılık ve 900 gün prim ödeme şartı kaldırılarak hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına ölüm aylığı bağlanacaktır. (Madde 63)


- Madencilerin anne-babalarına aylık bağlanması için gereken muhtaçlık şartı...