29 / 04 / 2024

somali mogadişu trafik ışıkları

somali mogadişu trafik ışıkları

Somali caddeleri 20 yıl sonra trafik ışığına kavuştu. Başkent Mogadişu'daki toplam 54 kavşağa trafik ışığı yapılmasını içeren proje kapsamında, pilot bölge olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giden Hawo Tako Caddesi seçildi...

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Zorunlu trafik sigortasında yeni ücretler belli olduğu kaydedildi. Buna göre, en yüksek trafik sigortası tutarı, 22 bin 236 lira ile İstanbul olduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Trafik sigortasında son dönemde yaşanan fiyat artışları sürücülere maddi açıdan zarara uğratıyor. Sigortacılık sektörü ise mevcut fiyatlandırmayı maliyetleri karşılamakta yetersiz görüyor ve bu sebeple bazı araçlara sigorta teklif etmekten kaçınıyor. 

Kasko ve trafik sigortası yaptıracak araç sahipleri dikkat! 2023’te sizin için hem iyi hem de kötü haber var!

Birkaç gün içinde gireceğimiz 2023’te araç sahipleri için hem iyi hem de kötü haber geldi. Çünkü her şeyde olduğu gibi trafik sigortası ve kasko ücretlerine de zam var. Ancak o şartı yerine getirenler için bu iyi haber. Nasıl mı?..

Hız sınırı, kırmızı ışık, kemer cezası kaç lira olacak? İşte 2023 yeni trafik cezaları...

Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte 2023 yılının trafik cezaları açıklandı.. En yüksek cezanın 20 bin 977 lira ile uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullanmak olduğu öğrenildi. Peki aşırı hız, kemer takmama, kırmızı ışıkta geçme ve diğer tüm ceza miktarları ne kadar oldu? İşte madde madde

2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak?

Kasıtlı olmasa bile herhangi bir kaza durumunda, ortaya çıkan maddi zararı karşılamak amaçlı çıkarılan trafik sigortası, her yıl olduğu gibi 2023 yılına girerken yine ‘zam gelecek mi? 2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak? Fiyatları ne kadar olacak?’ sorularının yanıtları merak ediliyor

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.

Koalay ve Sodexo’dan ortak proje! Trafik sigortasında 300, kaskoda 600 TL indirim çeki

Yetkili sigorta aracısı Koalay ve dijital hediye çeki sağlayıcısı Sodexo, ortak bir projeye imza attı. Koalay ve Sodexo’nun duyurduğu yeni kampanya ile trafik sigortasında 300 TL’ye, kaskoda 600 TL’ye varan hediye çeki kazanma fırsatına sahip olacaksınız.

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar da feribot kuyruklarında beklemeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla bu yoğunluğun azalması bekleniyor.

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Somali Konut Bakanı, Karmod'u ziyaret etti!

Somali Bayındırlık Yeniden Yapılanma ve Konut Bakanı İbrahim, ülkesinde ilk etapta yapımını planladıkları 10 bin konutluk proje için Karmod ile görüştü...

Türkiye Somali'nin inşası için stratejik ortak!

Somali halkı, geride kalan yıllarda şiddetli siyasi krizler, terör saldırıları, açlıkla boğuşurken her zaman yanlarında olan Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak görüyor.

İstanbul'daki yapılaşma İstanbul'u yaşanmaz hale getirdi!

Türkiye'de Tasarım Vakfı'nın kurucusu Faruk Malhan, "İstanbul’daki yapılaşma İstanbul’u yaşanmaz hale getirdi. Bu yapılaşmayla birlikte trafik herkesi bitiriyor. Oysa İstanbul çok değerli bir şehir." ifadelerini kullandı.

Ankara Anadolu Bulvarı'na ikinci U dönüş köprüsü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yapılan “U” dönüş köprüsündeki çalışmalar tamamlandı.

somali mogadişu trafik ışıkları Haberi

somali mogadişu trafik ışıkları


Başkent Mogadişu'daki toplam 54 kavşağa trafik ışığı yapılmasını içeren proje kapsamında, pilot bölge olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giden Hawo Tako Caddesi seçildi.


Caddeye yerleştirilen trafik ışığı, araç ve yayaların hizmetine sunuldu.


Trafik polislerinden sorumlu Komutan Ali Harsi Berri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ışıklar sayesinde, yaya ve araç trafiğinin düzene gireceğini söyledi.


Somali'de trafik kazalarının sıklıkla yaşandığını aktaran Berri, projenin kazaların azalmasına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. 


Berri, trafik ışıklarına alışkın olmayan Somalili sürücü ve yayaların, bir müddet trafik polisleri tarafından denetleneceğini, kuralları ihlal edenlerin ise para cezasına çarptırılacağını kaydetti.


Cumhurbaşkanı Muhammed Siyad Berri'nin 1991 yılında devrilmesinin ardından başlayan ve uzun yıllar devam eden iç savaş sebebiyle büyük ölçüde tahrip olan Somali'de, Türk firmalarının öncülük ettiği girişimler sayesinde savaşta zarar gören yollarda da onarım çalışmaları...