05 / 05 / 2024

sompo Artı Konut Sigortası

sompo Artı Konut Sigortası

SOMPO Japan Sigorta, sektörün en kapsamlı ürünlerinden biri olan Artı Konut Sigortası'nı müşterileriyle buluşturuyor. Artı Konut Sigortası'yla eşya dekorasyon ve konut içinde yer alan cam ve aynalar sigortalanıyor.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Ev alamayan arsaya hücum ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış, konut kredilerindeki faiz oranı ve depreme dayanıklı bina arayışı vatandaşın yatırım tercihini değiştirdi.

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlardaki aidat artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

İnşaat malzemesi fiyatlarındaki artış konut üretimini zorluyor!

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarında döviz cinsinden yüzde 50 oranında yükseliş yaşandığı belirlenirken, sektörün üretimde zorluk çektiği ifade edildi.

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

İnşaat maliyetlerindeki artış konut sektörünü nasıl etkiliyor?

Mars Investment İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, İnşaat maliyet endeksi Kasım 2021 verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bucak, maliyetlerdeki artışın yeni konut üretimini olumsuz etkilediğini, arz-talep dengesizliğine neden olduğunu belirtti.

Kurlardaki artış konut sektörünü nasıl etkiledi?

Son günlerdeki döviz kurlarında meydana gelen artışlar sonrasında inşaat sektörü de zor zamanlar geçiriyor. Uzmanlar konut fiyatlarının giderek yükseldiğini dile getirerek ücretli kesimin ev sahibi olmasının hayal olduğunu söyledi. 

İnşaat maliyetlerindeki fahiş artış konut sektörünü nasıl etkiledi?

İnşaat maliyetlerindeki artış son bir senede yüzde 100'ü geçti. Konut sektörü temsilcileri, hızla yükselen fiyatlar karşısında satışların yavaşlatıldığını belirtti.

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi?

Arsa fiyatlarının artması ve TL'de yaşanan değer kaybıyla beraber malzeme fiyatlarının yükselmesi, inşaat sektöründe tedirginlik yarattı. Dolardaki artışın konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirten sektör temsilcileri fiyat artışlarının karşılığının gelecek sene görüleceğini aktardı.

Dövizdeki artış konut sektörünü nasıl etkiliyor?

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, belirsizliğe dikkat çekerek “Konut kredi faizlerinin yüksek olması ve dövizin devamlı olarak yükselmesi, konut satışlarının düşmesiyle sonuçlanıyor” açıklamasında bulundu. 

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışı kiraları da etkileyecek!

Son zamanlarda inşaat maliyetlerindeki artış konut fiyatlarını da olumsuz bir şekilde etkiliyor. Sektör temsilcileri inşaat malzemelerinde meydana gelen bu artışın kira fiyatlarını da etkileyeceğini dile getirdi. 

Demir fiyatlarındaki artış konut fiyatlarını da etkileyecek!

Demir, konut maliyetine doğrudan etkisi olan bir emtia şeklinde belirtiliyor. Dolayısıyla demir fiyatlarındaki yükselişin konut fiyatlarındı da etkileyeceği öngörülüyor. Ayrıca emtia fiyatlarındaki yükselişler enflasyonda da yukarı yönlü risklere neden oluyor.

sompo Artı Konut Sigortası Haberi

sompo Artı Konut Sigortası

SOMPO Japan Sigorta, sektörün en kapsamlı ürünlerinden biri olan Artı Konut Sigortası'nı müşterileriyle buluşturuyor. Tek poliçeyle birçok farklı riske karşı teminat sağlayan Artı Konut Sigortası'yla eşya dekorasyon ve konut içinde yer alan cam ve aynalar yangın, hırsızlık, dâhili su ve sel-su baskım gibi risklere karşı sigortalanıyor. Poliçeyle birlikte kira kaybı ile enkaz kaldırma ve ikametgâh değiştirme masrafları da güvence altına almıyor. Poliçe sahipleri, 7/24 asistan hizmetlerinden de faydalanabiliyor. Artı Konut Sigortası, poliçe sahiplerine birçok avantaj sunuyor. Konuttaki beklenmedik kazalardan doğan zararların yanı sıra, Artı Konut Sigortasıyla konutun dışında sigortalının veya sigorta kapsamındaki bir yakınırım kapkaça uğraması sonucu oluşabilecek maddi zararlar da karşılanıyor. 

Poliçe sahibinin ve ailesinin alışveriş sırasında mağaza ürünlerine verebileceği zararlar da poliçe kapsamında...