01 / 05 / 2024

son gıda zamları

son gıda zamları

Şubat ayında, aylık genel enflasyon yüzde 0.35, gıda enflasyonu ise yüzde 2.33 arttı. Gıdada yıllık fiyat artışları da yüzde 10.58’e çıktı.

TAB Gıda halka arzı ne zaman başlıyor?

Son dönemin en büyük halka arzlarından biri olması beklenen TAB Gıda'da talep toplama işlemleri 18-19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Akfen GYO'dan Penguen Gıda'nın Bursa arazisine karma proje!

Akfen GYO, Penguen Gıda'nın Bursa Görükle'deki arazinde hayata geçirilecek proje için düğmeye bastı. İşte proje ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesi ve ayrıntılar...

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi: İhtiyaç sahiplerine barınma ve gıda yardımı!

3294 sayılı Kanun çerçevesinde yürütülen 'BARINMA - GIDA' programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin gıda temel ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından karşılanıyor. 

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Borsa İstanbul haftanın son gününü de rekorla açtı! Borsa güne 6.925,41 puandan başladı! 

Borsa İstanbul'da haftanın son günü de rekorla geldi. Bugün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 69,31 puan yükselişle ve yüzde 1,01 değer kazancıyla 6.925,41 puanı gördü. İşte ayrıntılar...

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Küresel gıda fiyatlarında yükseliş! Nisanda 127,2 seviyesine çıktı!

Dünya gıda fiyatları nisanda 127,2 seviyesine çıkarak son bir yıldır ilk kez artış gösterdi. Küresel gıda fiyatlarında yükseliş. Nisanda 127,2 seviyesine çıktı.

Tarım Kredi Kooperatifi'nden Mart bitmeden son kampanya! Ayçiçek yağı 135,toz şeker 105 TL! Yarın son gün.. yetişen alır

Tarım Kredi Kooperatifi, kampanyalı ürünlerini Mart ayı sonunda da sürdürüyor. Yarın son günü olan mart indirimlerine vatandaş tarafından çok büyük rağbet oldu. Tarım Kredi Kooperatifi, Ramazan alışverişini uygun ücretli yapmak isteyen vatandaşları bekliyor.

Tahıl koridoru gıda fiyatlarını nasıl etkiledi? Buğday, arpa, mısır bugün kaç lira? 16 Mart 2023 fiyat listesi...

Son günlerde tahıl koridorunun uzatılması sık sık gündemde yer alıyor. Çiftçiler son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Tahıl koridoru gıda fiyatlarını nasıl etkiledi? Buğday, arpa, mısır bugün kaç lira? 16 Mart 2023 fiyat listesi... 

Migros'ta 2 litre ayçiçek yağı 32 TL! Bugün son gün! Kapış kapış satılıyor! Migros 11 Mart 2023 fiyat listesi

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan Migros yaptığı indirimlerle de gündemden düşmüyor. Gıda fiyatların arttığı şu dönemde indirimler yakından takip ediliyor. Migros'ta 2 litre ayçiçek yağı 32 TL! Bugün son gün! Kapış kapış satılıyor! 11 Mart 2023 fiyat listesi.

son gıda zamları Haberi

son gıda zamları

Enflasyon hem aylık hem yıllık olarak artmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 'Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Şubat 2020' raporuna göre, tüketici enflasyonu şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0.35, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 1.71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12.37 arttı. 12 aylık ortalamalara göre artış yüzde 13.94 oldu. Açıklanan sonuçlar aylık enflasyonun artış hızının yavaşladığını gösterse de, yıllık oranın yükselmeye devam ettiğini ortaya koydu. Geçen yılın ekim ayında yüzde 8.55’e kadar düşen yıllık enflasyon, şubatta yüzde 12.37 ile son 6 ayın en yüksek değerine ulaştı.

248 maddede artış var

TÜİK’in verilerine göre, Şubat 2020’de, endekste kapsanan 418 maddeden, 146 maddenin ortalama fiyatında düşüş olurken, 24 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 248 maddenin ortalama fiyatında...