14 / 05 / 2024

sorunlu gayrimenkul kredileri satılıyor mu

sorunlu gayrimenkul kredileri satılıyor mu

Avrupa’da bankaların ve varlık yönetim şirketlerinin elinde, asıl odak noktalarının dışında olan 584 milyar Avro değerinde kredi veya gayrimenkul bulunduğu tahmin ediliyor. Avrupalı bankalar sorunlu gayrimenkul kredilerini neden satıyor?

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi bekliyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır yaptığı açıklamada hem yatırımcıların hem de inşaat firmalarının düşük faizle verilecek kredileri beklediğini dile getirdi.

ECB: Gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden bu yana ilk defa düştü!

ECB, gayrimenkul kredi standartlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden beri ilk defa düştü...

Gayrimenkul piyasası rahatlayacak!

Piyasaların rahatlaması için Gayrimenkul Fonu'nun kurulacağı açıklandı. Yeni finansal modelle sorunlu varlıkların ayrılıp, bankaların, yerli ve yabancı yatırımcıların iştirak edeceği fonlarla yönetilmesi sağlanacak.

Sorunlu krediler gayrimenkul fonuna devredilecek!

İstanbul'da "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"un detaylarını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Bazı sorunlu krediler gayrimenkul fonuna devredilecek'' dedi.

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 11'i gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29'luk artış kaydederek 430 milyar TL'ye ulaştı. Kredilerin yüzde 11'i gayrimenkul sektöründe kullandırıldı.

Körfez gayrimenkul fonlarının yeni adresi İstanbul olacak!

KPMG, Türkiye’nin de arasında bulunduğu 17 ülkeden 90’dan fazla bankanın yetkilisiyle görüştü ve Gayrimenkul Kredileri Barometresi 2017'yi açıkladı.

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 12'si gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2017 yılı Haziran dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk arttı. Yüzde 12'si gayrimenkul sektörüne ait olan krediler 291 milyar TL’ye yükseldi.

Avrupalı gayrimenkul yatırımcı güvenli liman arıyor!

KPMG, Gayrimenkul Kredileri Barometresi 2016 araştırmasına göre Almanya ve İngiltere tahtını kuzey ülkelerine kaptırıyor.

ABD, Deutsche Bank'a konut kredisi davalarını düşürmeyi teklif etti!

ABD'de kullandırdığı sorunlu konut kredileri nedeniyle 2008 küresel krizine neden olan finans kuruluşları arasında gösterilen Deutsche Bank'a ABD Adalet Bakanlığı 14 milyar dolar karşılığında davaları düşürmeyi teklif etti.

TURYAP sorunlu miras davalarını çözecek!

Türkiye’nin emlak devi TURYAP, sorunlu miras davalarını ‘resmi uzlaştırıcı’ sıfatıyla çözerek varis kavgalarına son verecek. Gayrimenkul ihtilafları, tarafların memnun kalacakları adilane paylaşımla maksimum 90 günde çözüme bağlanacak.

Konut kredileri, faizi nasıl etkiliyor?

Konut kredisi faiz oranları gayrimenkul sektörünü ciddi anlamda etkilemektedir. Gayrimenkul sektörü artan yatırımlarla altın çağını yaşasa da alıcıya temkinli davranması gerektiğini de gösteriyor. Konut kredileri, faizi nasıl etkiliyor?

Avrupalı bankalar sorunlu gayrimenkul kredilerini neden satıyor?

Avrupa’da bankaların ve varlık yönetim şirketlerinin elinde, asıl odak noktalarının dışında olan 584 milyar Avro değerinde kredi veya gayrimenkul bulunduğu tahmin ediliyor. Avrupalı bankalar sorunlu gayrimenkul kredilerini neden satıyor?

sorunlu gayrimenkul kredileri satılıyor mu Haberi

sorunlu gayrimenkul kredileri satılıyor mu

Geçmişte birçok banka ve varlık yönetim şirketi, gayrimenkul ürün yelpazesini geniş tutup fırsatları değerlendirmek adına sınırlarını zorlayarak kredi verdi veya yatırım yaptı.

Aynı bankaların ve varlık yönetim şirketlerinin artık, bildikleri sektörlere ve stratejileri ile yüzde yüz örtüşen gayrimenkullere odaklanıp, bu kriterlere uymayan projeleri veya kredileri elden çıkarma yönünde bir eğilimleri olduğunu gözlemliyoruz. Cushman & Wakefield’ın “European Real Estate Loan Sales Market” raporu da bu duruma dikkat çekiyor. Bankalar bu stratejilerini uygularken piyasaya da hareketlilik kazandırıyorlar. Varlık yönetim şirketleri, 2014 yılının ilk yarısında Avrupa’da toplam gayrimenkul ve gayrimenkul kredi satışlarında sahip oldukları %64 pay ile çok önemli rol oynadı. 

2014 yılının ilk yarısında gayrimenkul kredileri ve gayrimenkul satışlarının toplam piyasa büyüklüğü yaklaşık 41 milyar Avroya erişti. Bu rakam 2013 yılının ilk yarısıyla...