15 / 05 / 2024

Sosyal Sigortalar Kurumu Emlak Yönetmeliği

Sosyal Sigortalar Kurumu Emlak Yönetmeliği

9 Eylül 2004 tarihinde 25608 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Emlak Yönetmeliği kapsamında yer alan yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) tarafından yapılan ölüm yardımı başvuruları devam ediyor. Bu yıl verilen cenaze ödeneği 1250 TL olacaktır.

SGK harekete geçti! Aylıkları kesip ödemeleri geri alıyor! İşte detaylar!

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), vatandaşların başvurduğu hile yöntemine karşı önlemini aldı. İşte detaylar!

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

E-Devlet'te bilgileriniz güncel mi? SGK uyardı!

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için bazı şartlar yer alıyor. İşte detaylar...

DASK 5 soruda tüm detaylarıyla!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) vatandaşların en çok merak ettiği 5 soruyu yanıtladı.

Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlette 12 bin liranız birikmiş olabilir! Kontrol edin!

Devletin vatandaşlara verdiği yardımlardan; kreş, doğum, yol ve benzeri alanda yapılan yardımlar hak sahibi vatandaşlar tarafından alınmayı bekliyor. Sosyal Emniyet Kurumu tarafından yapılan ödemelerin pek çoğu hak sahipleri tarafından unutulmuş ya da alınmadığı için aracı kurumlarda bekliyor...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı.

DASK’ın yaptığı toplam hasar ödemesi 1.1 milyar TL’ye ulaştı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) , 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde önemli açıklamalar yaptı. 

DASK, İzmir depreminden sonra 401 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), İzmir depreminden sonra toplamda 401 milyon lira tazminat ödedi...

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

Deprem sigortasında Marmara Bölgesi ilk sırada!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından, 17 Ağustos’un 22. yıl dönümünde hem güncel duruma ilişkin değerlendirmeler yapıldı hem de yüzde 100 sigortalılık hedefinin detayları aktarıldı.

En düşük SGK, Bağkur ve memur maaşı belli oldu!

Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur emeklisi için Temmuz ayına kadar şimdiden yüzde 5.46 zam göründü. Memur emeklisi için ise 2.46 oranında bir fark oluştu...

Sosyal Sigortalar Kurumu Emlak Yönetmeliği Haberi

Sosyal Sigortalar Kurumu Emlak Yönetmeliği

Yönetmelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

 

Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Emlak Yönetmeliği

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam

Madde 1 — Bu Yönetmelik, Sosyal Sigortalar Kurumunun ihtiyacı bulunan taşınmaz malların çeşitli yollarla satın alınması, satılması, kat payı karşılığı değerlendirilmesi, taşınmaz malların kiraya verilmesi, takası, tahsisi, ihtiyaç duyacağı taşınmaz malların kiralanması, bunlarla ilgili vergi işlemlerinin takip edilmesi ile Yap-işlet-devret, işlet-devret, yap-işlet-sat ve yap-kirala-işlet modelleri ile taşınmaz malların değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.


Dayanak

Madde 2 — Bu Yönetmelik, 4958 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununun 7 nci maddesinin 11 inci bendi, 15 inci maddesinin C bendinin 3 ve 4 nolu alt bendleri, 19, 22 ve 24 üncü maddeleri ile 4734 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin (e) bendi gereğince düzenlenmiştir.


Tanımlar

Madde 3 — Bu Yönetmeliğin uygulamasında,

Kurum; Sosyal...