07 / 05 / 2024

sosyal tesisler köylere yapılabiliyor mu

sosyal tesisler köylere yapılabiliyor mu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İskan Kanunu yönetmeliğin 14’üncü maddesi bazı değişiklikler yaptı. Köylere sosyal tesisler artık daha kolay bir şekilde yapılacak.Önceki mevzuat hükümleri gereği sosyal tesisler ve alt yapı hizmetleri yapılamıyordu.

Ev sahipleri sosyal medyada kıyamet koparıyor: Kiracılar yüzde 25'le evimize çöktü, kurtulmak istiyoruz! 

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan kavgalar basında sık sık gündem olurken, sosyal medyada da adeta ortalık yıkılıyor. Mağdur ev sahipleri arsız kiracılardan kurtulmak istediklerini belirtiyor. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Türkiye'de uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesi Avrupa’da da var!

Türkiye'de fahiş kira fiyatlarına çözüm olarak uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesinin Avrupa'da da örnekleri bulunuyor. İşte Avrupa'daki benzer örnekler...

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

Amazon Prime Video'ya yüzde 400 zam geldi! Sosyal medyada kıyamet koptu, abonelikler iptal ediliyor!

Amazon Prime Video, abonelik ücretlerine yüzde 400 zam geldiğini açıklandı ve bu karar, sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. 

Samsun'daki sosyal tesisler için yıkım kararı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Batı Park alanındaki sosyal tesislerin yıkılacağını söyledi. Söz konusu karar Samsunspor taraftarının tepkisini çekti.

Koronavirüsle köylere ilgi arttı!

Tüm dünyayı etkisi altın alan COVID-19 pandemisi ya da koronavirüs pandemisi, köylere ilgiyi artırdı.

Askeri gazino ve değerli sosyal tesisler özel şirketlere mi kiralanacak?

Askeri gazino, vardiya yatakhaneleri ve değerli sosyal tesisler özel şirketlere mi kiralanacak?

Kayseri Kocasinan'a yeni sosyal tesisler!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, ilçeye yeni sosyal tesisler inşa ediyor.

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Avrupa Konutları Başakşehir kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Avrupa Konutları Başakşehir'in 976 Ada 2 Parsel, 443 Ada 62 ve 63 Parsel Konutlar İle Ticaret, Otopark, Sosyal Tesisler, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi kesin kabulü yapıldı...

9 yılda Diyarbakır'da inşa edilen tesisler TBMM'de!

2010-2019 yılları arasında Diyarbakır ilinde inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri ile sosyal ve kültürel tesisler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

2010-2019 yıllarında Siirt'te inşa edilen tesisler mecliste!

2010-2019 yılları arasında Siirt ilinde inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri ile sosyal ve kültürel tesisler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

sosyal tesisler köylere yapılabiliyor mu Haberi

sosyal tesisler köylere yapılabiliyor mu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İskan Kanunu yönetmeliğin 14’üncü maddesi bazı değişiklikler yaptı. 


Halihazırda yürütülmekte olan ve kırsal alanda fiziksel yerleşimin düzenlemesi amacıyla yapılan, afet nedeniyle parçalanmış köylerin birleştirilmesi, yerinde kalkındırılması mümkün olmayan köylerin daha elverişli yerlere nakli ve toplulaştırılması, mevcut köylerin üst yapılarının depreme ve doğal afetlere dayanıklı hale getirilmesi çalışmaları hak sahipleri tarafından veya hak sahipleri ile inşaat konularında yeterli deneyim ve donanıma sahip olamayan kişiler arasında düzenlenen ve idarenin mevzuat gereği taraf olamadığı anlaşmalara göre yapılmaktaydı.


Bu şekilde yapılan yapılarda inşaatların gecikmesi, yarıda bırakılması, eksik imalatların yapılması veya imalatların kalitesiz yapılması söz konusu olmakla beraber yapılan inşaatlar ihale kanunu kapsamında yapılmadığından herhangi bir kontrol teşkilatı da atanamamaktaydı.


Tüm bu nedenler hak sahiplerinin büyük çapta mağduriyetlerini gündeme getirdiğinden, kırsalda 5543 sayılı...