17 / 05 / 2024

sözlü kira kontratının ispatı

sözlü kira kontratının ispatı

Sözlü kira anlaşmalarında ortaya çıkan problemlerin çözülebilmesi için kiranın ispatlanması gerekiyor. Peki, sözlü kira sözleşmesinin ispatı zorunlu mudur? Sözlü kira sözleşmesinin ispatı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Merkez Bankası (MB) tarafından ‘acil durumlar’ haricinde firmalara dolar satışının sınırlandırılması için bankalara sözlü talimat verildi. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Herkes bu ilana başvuruyor! İzmir’de çok sayıda sözleşmeli personel alınıyor!

Yazılı ve sözlü sınav yok! İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi 4/B kapsamında Sözleşmeli olarak 147 Personel alım ilanını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve detaylar…

BİM'den bomba 27 Ocak kataloğu! Robot süpürgenin fiyatını görenler gözlerine inanamadı! Cuma gününü bekleyemeyeceksiniz

BİM'den bomba 27 Ocak kataloğu! Robot süpürgenin fiyatını görenler gözlerine inanamadı! Cuma gününü sabırsızlıkla bekleyeceksiniz

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira zammında yasal sınır nedir? 

Yeni Asır yazarlarından Faruk Erdem bugünkü yazısında kira artışının yasal sınırlarını kaleme aldı. 

sözlü kira kontratının ispatı Haberi

sözlü kira kontratının ispatı

Sözlü kira sözleşmesinin ispatı!

Sözlü kira anlaşmalarında ortaya çıkan problemlerin çözülebilmesi için kiranın ispatlanması gerekiyor. Sözlü kira anlaşmasının kiracısı duruma itiraz edip,  kendisinin "kiracı" olmadığını ileri sürebiliyor.


Bu durumda da, sözlü kira sözleşmesinin ispat edilmesi gerekiyor. Yahut ispatın gerçekleşmemesi halinde kendisinden evin fuzuli işgali nedeni ile yine tahliyesi istenebiliyor.


Ancak, kira bedelinin ödenmesi hususunda, kira sözleşmesinin varlığını, süresini ve kira bedellerinin ödeme tarihlerini davacı kiralayan ispatlamakla yükümlü oluyor. Konu ile ilgili karar örneği aşağıda yer alıyor:


KİRA SÖZLEŞMESİ İSPAT KÜLFETİ 

ÖZET: Kira sözleşmesinin varlığını, süresini ve kira bedellerinin ödeme tarihlerini davacı kiralayan ispatlamakla yükümlüdür. 


Y.6.HD E: 2009/1485 K: 2009/4568 T: 14.5.2009 

Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı tahliye davasına dair karar davalı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği...