19 / 05 / 2024

Spil Dağında kaya parçası mı koptu

Spil Dağında kaya parçası mı koptu

Manisa'da etkili olan sağanak yağışta, Spil Dağı'nda tarihi Ağlayan Kaya (Niobe) mevkisinde yaklaşık 2 metre çapındaki kaya parçası koparak yamaçtan yuvarlandı. kaya parçası, ​belediye tarafından yaptırılan amfi tiyatroya zarar verdi

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

Kaya Group Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaya Group Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da Mesut Kaya tarafından kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yamanlar Dağı'ndaki tesis için yeni teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için yeniden teklifte bulundu. 

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Sis Dağı'nda imar affı ve yıkım!

Sis Dağı'nda kaçak olarak inşa edilen yapılar imar barışı uygulaması kapsamında tek tek yıkılıyor.

Sis Dağı'ndaki 68 eve yıkım tebligatı gönderildi!

Trabzon ve Giresun illerinde bulunan Sis Dağı'nda yıkımlar bu sabah saatlerinde yeniden başladı. Yaylada toplamda 68 evin sahiplerine tebligat gönderildi.

Cengiz Holding, Kaz Dağı'nda maden satın aldı!

Cengiz Holding Kaz Dağı'nın Halilağaköyü yakınlarında Kanadalı Liberty Gold ve Teck Resorurces’a ait altın bakır madenini 55 milyon dolara satın aldı. 

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Tokat'ta kaya parçası üzerindeki ev görenleri şaşırtıyor!

Tokat’ta yol yapım çalışmaları sırasında kaya parçası üzerinde bulunan tek katlı ev görenlerin dikkatini çekiyor. Ev, blok mermer kesme makinesiyle kesilen kaya parçası üzerinde bulunuyor.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlar yıkılıyor!

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda yer alan konutlar büyükşehir belediyesinin kontrolünde yıkılmaya başlandı.

Spil Dağında kaya parçası mı koptu Haberi

Spil Dağında kaya parçası mı koptu


Spil Dağı'nda sağanak yağış sebebiyle kopan kaya parçası, ağaçları yıkıp, amfi tiyatroya ve park halindeki midibüs ile otobüse zarar verdi.


Manisa'da etkili olan sağanak yağışta, Spil Dağı'nda tarihi Ağlayan Kaya (Niobe) mevkisinde yaklaşık 2 metre çapındaki kaya parçası koparak yamaçtan yuvarlandı. Eğimle hız kazanarak ağaçları yıkıp yuvarlanmaya devam eden kaya parçası, ​belediye tarafından yaptırılan amfi tiyatroya zarar verdikten sonra, kır kahvehanesi yakınına park edilmiş olan 45 AC 700 plakalı midibüs ile 45 DA 448 plakalı otobüse çarptıktan sonra durdu. 


Olayda yaralanan olmazken, kayanın kaldırılması için Manisa Belediyesi’nden ekip çağırdı. Ekipler, kayayı iş makinesi yardımıyla parçalayarak...