30 / 04 / 2024

St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu

St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu

Türk firması IC İçtaş’ın ana yüklenicilerinden olduğu, St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu’nun açılışını, Rusya Devlet Başkanı Putin yaptı.

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Borsada hangi hisselerde getiri potansiyeli yüksek? İşte endeks üstü getiri potansiyeline sahip 20 hisse

Uzmanlar, yüksek enflasyon ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle borsada hisse seçerken çok dikkatli olunması gereken bir sürece girildiğine dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönemde bazı sektörlerin ve şirketlerin getiri potansiyelinin daha yüksek olması öngörülüyor.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Emekli maaşı nasıl yükseltilir? Yüksek emekli aylığı formülü açıklandı! Emekli olacaklar hemen bakın! 

Emekli maaşını çalışma yaşamı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ve prim ödeme gün sayısı belirlemekte. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilir? İşte emekli maaşını yüksek almanın formülleri...

BIST 100 endeksi gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.379,29 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı: BIST 100'den tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışına imza attı. İşte Borsa İstanbul'daki bugünkü rakamlar...

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Tarımda ihracat rekoru kırıldı! Tüm zamanların en yüksek ihracatı!

TİM verilerine göre sektör, 2022’de 34 milyar doların üstünde ihracat yaparak, tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

Fıstıki makam ilerleyen doların geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! Dolar 8 gün sonra bu kadar olacak!

Dolar/TL kuru son günlerde fıstıki makam ilerliyor. Değer kaybeden dolar kurunun ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Merkez Bankası ve ekonomistlerden doların 8 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı. Doların geleceği en yüksek rakam da resmen belli oldu! 

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar bugün yarın bu seviyeyi görecek! En yüksek rakam verildi! Taş üstünde taş kalmayacak

Ekonomist Selçuk Geçer yukarı yönlü hamle gösteren dolar için; bugün yarın bu seviyeyi görecek diyerek en yüksek rakamı verdi.

St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu Haberi

St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk firması IC İçtaş’ın ana yüklenicilerinden olduğu, St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu’nun açılışını yaptı.


Rusya’nın St. Petersburg kentinde, IC İçtaş ve İtalyan Astaldi firmalarının kurduğu ortak girişim tarafından yapılan, 2,2 milyar avro maliyetli St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu projesi tamamlandı.


Putin açılışta yaptığı konuşmada, projenin, hem St. Petersburg halkı hem de Rusya’nın tüm kuzeybatı bölgesi için büyük önem taşıdığını belirtti. Putin, aralarında Türk işçi ve mühendislerin de bulunduğu projede yer alan ekibe teşekkür etti.


Rusya’nın bu bölgesinden ayda 3 milyon aracın geçtiğine işaret eden Putin, projenin hayata geçmesiyle bu rakamın 6-7 milyon araca çıkacağını bildirdi.



3,5 yılda tamamlandı

IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Çeçen, AA muhabirine, 2012’de ihalesi yapılan projeyi, yaklaşık 3,5 yıl içinde tamamlamayı...