02 / 05 / 2024

St. Simone Manastırı nerede

St. Simone Manastırı nerede

Hatay'ın önemli tarihi, kültürel zenginliklerinden biri olan St. Simone Manastırı bir yıllık restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. St. Simeon Manastırı’na girişlerin ücretsiz olacağı bildirildi.

Avrupalılar Alanya'ya resmen küstü: Yeni yatırım yapılmıyor, evi olan satıp gidiyor!

Yabancılara yapılan konut satışları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 52,9 düşüş gösterdi. Alanyalı sektör temsilcileri, piyasada güven sorunu yaşandığına dikkat çekerek, yabancı yatırımcıların küstüğünü, evlerinin ellerinden alınacağını düşündüklerini söyledi. İşte detaylar...

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut fiyatları ve tasarruf finansman sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, çekilişli sistemde üst sınırın 10 milyon TL olması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O ilçede kira ücretlerine üst sınır getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa ilinin Birecik ilçesinde kira ücretlerine üst sınır geldi.

Hükümetten milyonlarca kişiyi ilgilendiren şok karar! Konut ve iş yeri yapım kredilerinde üst limit artırıldı!

Afet riski altındaki alanlardaki yapıların dönüştürülmesi çerçevesinde sağlanacak konut ve işyeri yapım kredilerinde üst limit ve faiz oranı resmen yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Temmuz 2022 kira artış oranı ne kadar olacak? Üst sınır belli oldu! Gözler enflasyon verilerinde…

Temmuz ayı kira zammı ne kadar olacak? Kira artış oranında üst sınır ne? Yeni kira düzenlemesinde neler yer alıyor? İşte detaylar...

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan iş yeri kira artışlarına üst sınır talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, . İş yeri kiralarındaki artışlarda geçici süreyle üst sınır konulmasını talep etti. İşte detaylar...

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti

Kiralık ev fiyatlarının son dönemde baş döndürücü bir hızla yükselmesi hükümeti harekete geçirdi. Kiracıların merakla beklediği haber TBMM'den geldi. Kiralık evlerde artış oranı üst sınırı belli oldu. Son tarih de açıklandı.

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Apartman aidatlarında üst sınır ne? 

Ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiren aidat ödemeleri ile ilgili çok sayıda soru bulunuyor. Zaman zaman kavgalara neden olan aidat ücretlerinde üst sınır ne? 

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

St. Simone Manastırı nerede Haberi

St. Simone Manastırı nerede

Hatay'ın önemli tarihi, kültürel zenginliklerinden biri olan St. Simone Manastırı bir yıllık restorasyon çalışmalarının ardından ziyaret açıldı.


 St. Simone Manastırı restorasyonu kapsamında, yollar parke döşendi, 23 bin metrekare alanda bitki ve fundalık temizliği yapıldı, manastır, çevresine 750 metre sarmaşık tel çit çekilerek korumaya alındı. Alanda bulunan taşların envanter çalışmalarında kullanılmak amacıyla 468 metrekare alana sahip çelik yapılı üst örtü yapıldı.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Defne ilçesi Aknehir Mahallesi yakınlarında, 479 metre yüksekliğinde bir tepe üzerinde kurulan ve Antakyalı St. Simon'un bir sütün üzerinde 45 yıl yaşadığı yer olarak anılan manastırın restore edilip, çevre düzenlemesi yapılarak yeniden ayağa kaldırılmasının il turizmine önemli oranda katkı sağlayacağını kaydetti.


Lekesiz, ilin kültürel mirasıyla ilgili restorasyon çalışmalarının bir program dahilinde yürütüldüğünü,...