30 / 04 / 2024

stopaj vergisi 2015

stopaj vergisi 2015

Vergi tevkifatı olarak da nitelendirilen kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, stopaj kiracıya mı aittir?

Avrupa Birliği yatırım çekmek için stopaj kurallarını değiştiriyor!

Avrupa Birliği (AB), yatırımları artırmak ve sermaye piyasasını geliştirmek amacıyla stopaj vergisi sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi?

Kira stopajı, ticari gayrimenkul amacıyla kiraya verilen alanların brüt kira bedelleri üzerinden alınan vergi türü olarak biliniyor. Peki, kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Düğün salonları işletmecilerinden kira stopajı vergisi açıklaması!

Bir yıldır faaliyet gösteremeyen düğün davet mekanlarının işletmecileri iflasın eşiğine geldiklerini belirtti ve "Artık yeter" dedi. İşletmeciler, 2021 yılı sonuna kadar düğün davet salonlarından kira stopajı vergisinin alınmamasını talep etti.

Kiracı stopaj ödemezse ne olur?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler kira stopajı vergisi ödüyor. Peki kiracı stopaj ödemezse ne olur? İşte tüm merak edilenler...

2021 kira stopaj hesaplama!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler kira stopajı vergisi ödüyor. Peki kira stopajı ne kadar 2021? İşte 2021 kira stopaj hesaplama...

Kira stopajı ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler kira stopajı vergisi ödüyor. Peki kira stopajı ne kadar 2021? İşte kira stopajı hesaplama örneği...

İşletmeciler, artık o vergiyi ödemeyecek!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik kapsamında işletme sahiplerinin, kira stopajı vergisi, ilan ve reklam vergisi ile çevre vergisi ödemelerinden muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan stopaj vergisi açıklaması!

Devletin dükkanını kapatan esnafa destek sağlaması gerektiğini dile getirdiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu esnafın kiralarının devlet tarafından karşılanmadığını, aslında gayrimenkul sahibinin sorumluluğunda olan stopaj vergisinin kaldırılmadığını söyledi.

Turizm işletmelerinde kira indirimi için çağrı!

Turizm bölgelerinde işletmeler stopaj vergisi gibi vergilerden muaf tutulması, havalimanı kira ve diğer ödemelerde indirim yapılmasını, KDV'nin süresiz olarak veya 2 yıllığına yüzde 1'e indirilmesini istiyor.

Stopaj vergisi ve kiralamalarda KDV indirimi çok isabetli bir adım!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada "Stopaj vergisi ve kiralamalarda KDV indirimini çok isabetli bir adım olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Ediz Zeyrek'ten 'Devlet stopaj vergisi almasın' önerisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin olağanüstü meclis toplantısında, İBB kiracısı olan 3 bin esnaf ve konutlardan 3 ay boyunca kira alınmaması kararlaştırıldı.

İş yeri kirası alan yüzde 20 stopaj vergisi veriyor!

Gayrimenkulünü işyeri olarak kiraya verenler, kiranın yüzde 20'sini stopaj olarak ödemek zorunda. Kira geliri 1.800 lirayı aştığında beyanname verilmesi gerekiyor.

İş yeri kiralarında stopaj vergisi kalksın!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kira stopajının kaldırılması ile esnafın rahatlayacağını ve üstünden büyük bir yükün kalkacağını söyledi...

stopaj vergisi 2015 Haberi

stopaj vergisi 2015

Stopaj kiracıya mı aittir?

Kira stopajı, gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden yapılan gelir vergisi kesintisi olarak karşımıza çıkıyor. 


Vergi tevkifatı olarak da nitelendirilen kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor.


Kiracı olan kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 oranında gelir vergisi kesintisi yapmak zorunda oluyor.


Bu vergi kesintisi, gelecek aylara veya yıllara ait olmak üzere peşin ödenen kira bedeli üzerinden de yapılıyor. Peki, stopaj kiracıya mı aittir?


Kira stopajından mal sahipleri değil, kiracılar sorumlu oluyor.Vergi Usul Kanununa göre, vergi kesintisinde müteselsilen kesinti kuralı bulunmasına karşın, işyeri kira...