20 / 05 / 2024

su ayrım hattı nedir

su ayrım hattı nedir

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014- 2023 Planı, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki strateji kapsamında yer alan su ayrım hattı nedir?

6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Türkiye beşik gibi sallanıyor! Deprem uzmanı 6 ayrı fay hattına dikkat çekti!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adana ile ilgili 6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 6 ayrı fay hattına dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlar hemen PTT'ye koşun! Tam 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak!

Genç yaşlı ayrımı olmadan bu şarta uyan kadınlara tam tamına 3 bin 300 TL'lik ödeme yapılacak. PTT destek ödemelerinde son durum ne? PTT destek ödemeleri için nereye başvurulur? İşte pek çok kişinin yüzünü güldüren o ödeme ile ilgili detaylar...

Ayr Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayr Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Davut Ayrangöl tarafından kuruldu.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Tatlısu Proje Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tatlısu Proje Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Tatlısu tarafından kuruldu.

TAV İnşaat yol ayrımında!

TAV İnşaat'ta ortaklar yol ayrımına geldi. TAV CEO’su Şener şirketi Sera İnşaat’ın İDO’daki hisselerini Akfen’e vereceğini, buna karşılık Akfen’in TAV İnşaat hisselerini alacağını belirtti. Akfen Başkanı Akın, hisse devri için, "Henüz bir anlaşma sağlanmış değil, masadaki opsiyonlardan biri" dedi...

Veraset ilamı için belli bir süre var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kardeşimizi kaybettik. Hiç çocuğu yok. Bu durumda Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesini ayrı ayrı mı vereceğiz yoksa sadece eşi mi verecek? Veraset ilamını hepimiz ayrı ayrı mı çıkartacağız?' sorusunu yanıtladı.

Arnavutköy metro ve mega projelerle yeni İstanbul olacak!

İBB Başkanı Uysal, ilçenin ulaşım sorununun 3 ayrı metro hattı ve yeni otobüslerle çözüleceğini söyledi...

İmar suçu müşterek işlenen bir suçtur!

Birlik Vakfı Ankara Şubesi tarafından "Şehir, Medeniyet ve Kentsel Dönüşüm" konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Trabzon’a 5 ayrı teleferik hattı‎!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehir genelinde üzerinde çalışılan beş ayrı teleferik projesi hakkında açıklamalar yaptı.

Eruh-Fındık Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Eruh-Fındık Yolu (Bağgöze Bağlantısı Dahil), Ilısu-Güçlükonak Yolu ve Ilısu-Güçlükonak Ayrım-Fındık Yolu Yapım Çalışmaları için Siirt ve Şırnak'ta acele kamulaştırma yapılacak..

su ayrım hattı nedir Haberi

su ayrım hattı nedir

Su ayrım hattı nedir?

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014-2023 Planı, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu Ulusal Havza Yönetim Stratejisi aşağıda yer alan yasal mevzuatlar doğrultusunda hazırlandı;


5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik.


Havza yönetimini ilgilendiren mevzuat. 

Ulusal Kalkınma Planı, ilgili özel ihtisas komisyonu raporları (ÖİKR)  (8. Beş Yıllık Kalkınma Planı Su Havzaları Kullanımı ve Yönetimi ÖİKR, 9. Kalkınma Planı Toprak ve Su Kaynaklarının Kullanımı ÖİKR, Tarım ÖİKR, Ormancılık ÖİKR, Çevre ÖİKR, İklim Değişikliği ÖİKR, vb).


Diğer sektörlerdeki ulusal strateji ve eylem planları (İklim Değişikliği Ulusal Stratejisi ve Eylem Planı,  Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi, Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Stratejisi ve Eylem Planı, Çölleşme ile Mücadele Eylem Planı, Dağlık...