17 / 05 / 2024

Su faturalarında çöp vergisi

Su faturalarında çöp vergisi

Konutların su faturalarında çevre temizlik vergisi bedeli de yer alıyor. Ancak işyerleri için aynı durum söz konusu değil. İşyeri sahiplerinin çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor...

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış olacak! 

Kış ayları geldiğinde en çok cep yakan ve yüksek gelen faturalar arasında yer alan doğalgaz faturaları her vatandaşın dikkatli takip ettiği ödemeler arasında yer alıyor. Doğalgaz faturalarının 150 TL birden artacağı duyuruldu. Bu miktar faturalara ne zaman yansıyacak?

Sakarya'da su faturalarında yeni dönem

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte su faturalarındaki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışının uygulanmayacağını ve aynı zamanda kademeli tarifenin sona ereceğini duyurdu.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Su Faturalarında Dev İndirim: Faturalar Tarihe Karışıyor!

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni bir kararla birlikte, su faturası ödemelerinde yaşanan zorlukları hafifletmek için önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan müjdeye göre, su faturası ödemelerinde yüzde 50 indirim uygulanacak. Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim geldi! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim yapılacağını müjdeledi. İşte detaylar!

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Doğal gaz faturalarında inanılmaz kampanya! Yüzde 20 destek sağlanacak! Faturalarda 300 TL iade yapılacak!

Nisan ayı geldiğinde, doğalgaz faturalarında indirim fırsatları sizleri bekliyor olacak. Kampanyalar aracılığıyla yapılan bu indirimlerden biri, ilk doğalgaz faturanızda yüzde 20'ye kadar indirim sağlama imkanı sunuyor. Ayrıntılar ise şöyle...

EnerjiSA faturalarında inanılmaz kampanya! 150 TL hediye! 

EnerjiSA, elektrik faturası ödemeleri için yeni bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında, fatura ödeme talimatı verenler 2 hafta içerisinde indirimden faydalanabilecekler. Elektrik faturalarında sunulan bu kampanya, birçok kişinin ilgisini çekti ve konu hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. Kam

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Yeni bir destek geliyor! Faturalarda %50 indirimi kaçırmayın

Belediyeler aracılığı ile yapılan indirim ve zamlar devamlı gündemde yer alırken o belediye su faturalarında indirim yapma kararı verdi. Yapılan indirimle beraber büyük bir külfet vatandaştan alınmış olacak.

Faturalardan sıtkı sıyrılanlar dikkat! Muhteşem kampanyayı belediye başkanı duyurdu

Vatandaşlarını enflasyona karşı korumak isteyen devlet yetkililerinden yapılan açıklamalar heyecanla takip ediliyor. Adana'da su faturalarında gelen yüksek tutarlardan dolayı su faturalarına yüzde 50 indirim uygulanacak.

Arnica Su Filtreli Elektrikli Süpürge en ucuz fiyata nereden alınır? Özellikleri neler? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Bora ET11133 Su Filtreli Süpürge, su filtreli yapısı, 2400 watt motor gücü ve farklı zeminler için özel süpürge uçlarıyla üstün temizlik performansı ortaya koyuyor.

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Sanayiden sonra konut doğal gaz faturalarında da indirim olacak mı?

BOTAŞ sanayi kuruluşlarına yönelik doğal gaz satış fiyatlarında indirim yaptığını açıklayarak sanayi abonelerini sevindirdi. Şimdi herkes sanayi abonelerine yapılan indirimin ardından bu indirimin mesken abonelerine de yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.

Su faturalarında çöp vergisi Haberi

Su faturalarında çöp vergisi

Su faturalarında çevre temizlik vergisi!

Belediyelerin çevre temizik hizmetleri için ödenen çevre temizlik vergisi işyerleri için belediyede tahsil edilirken; konutlar için vergi su faturalarına yansıtılıyor.


Çevre temizlik vergisi konut:

Konutlar için söz konusu çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


Çevre temizlik vergisi işyeri:

İşyerleri sahiplerinin çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


2013 yılı çöp vergisi taksit dönemleri şu şekilde belirlendi; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksit ödendi; Kasım ayında ise ikinci taksit ödemeleri yapılacak. Çevre temizlik vergisi için ödenmesi gereken bedeller aşağıda sıralanıyor:


1. Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi

Konutlara ait çevre temizlik...