15 / 05 / 2024

su faturası açma kapama bedeli ne kadar

su faturası açma kapama bedeli ne kadar

Kamu Denetçiliği Kurumu, ödenmemiş faturalar nedeniyle suyu kesilen başvurucunun, kendisinden tahsil edilen "açma kapama" bedelinin iadesi talebini reddetti.

Kira uyarlama davası nasıl açılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024!

Ev sahibi ve kiracılar, kira uyarlama davası ile ilgili şartları ve nasıl uygulanacağını merak ediyor. İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Kahramanmaraş depremlerinin ekonomik faturası ağır olacak! 150 milyar dolarlık finansmana ihtiyaç var!

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisine faturası ağır olacak. Yıkılan şehirlerin yeniden kurulması, konutların yapımı, depremzedelere sunulacak geçici barınma, iş ve istihdam destekleri nedeniyle 150 milyar dolarlık bir finansmana ihtiyaç duyulacağı tahmin ediliyor.

Depremlerin ekonomik faturası ağır olacak! İşte Türkiye ekonomisini bekleyen riskler!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomi açısından nasıl bir fatura çıkaracağı merak konusu. Yıkılan konut ve iş yerlerinin yeniden inşasının getireceğinin maliyetin yanı sıra onbinlerce insanın hayatını yitirdiği depremlerin iş gücü, iş günü ve milli gelir açısından da faturası ağır olacak.

Bunları yaparsanız su faturanız yarıya düşecek! Su faturasını düşürmenin püf noktaları…

Su, doğal gaz, elektrik, telefon ve internete gelen zamlar vatandaşın bütçesini sarsmaya devam etse de bazı şeyleri değiştirmek elimizde. Mesela su faturasındaki tutar. Gelen zamlarla birlikte daha da strese sokan faturayı nasıl düşürebiliriz? İşte su faturasını düşürmenin pratik yolları…

Accor Grubu, Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldı!

Rusyadaki dört otelin işletmecisi olan Accor Grubu yaptığı açıklama ile Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldığını belirtti.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31553 sayılı resmi gazetede yayımlandı. 

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31457 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

RTÜK'ten uluslararası sosyal platformlara ofis açma çağrısı!

Dünyaca ünlü eğlence platformu Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararı sonrasında; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Türkiye'de faaliyet gösteren diğer platformlara ofis açması yönünde çağrıda bulundu.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi bugün Şişli'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

İBB’nin yeni gazete büfesi ve çay bahçesi açma talebi reddedildi!

İBB’nin yeni gazete, çiçek büfesi ve çay bahçesi açma talebi, AKP-MHP grubunun oyları ile onaylanmadı. CHP’li Tarık Balyalı, yandaşlara verileceği ileri sürülerek alınan ret kararını eleştirdi.

su faturası açma kapama bedeli ne kadar Haberi

su faturası açma kapama bedeli ne kadar


Kamu Denetçiliği Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Ankara'da yaşayan bir kişinin, 5 aylık su faturasını ödememesi nedeniyle Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünce su hizmeti kesildi.


Faturalarını faiziyle birlikte ödemesi üzerine ASKİ tarafından suyu tekrar kullanıma açılan başvurucu, daha sonra faturalarla birlikte ödediği 49,54 liralık "açma kapama" bedelinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek, bedelin tarafına iadesi istemiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.


Kurum, söz konusu açma kapama bedelinin hukuka uygun olduğuna hükmederek talebi reddetti.


- Karardan


Kararda, başvurucunun su faturalarını son ödeme tarihinde ödememesi üzerine su sayacının idare tarafından özel aparatla kapatıldığı, başvurucunun aynı gün borçlarını ve açma kapama ücretini ödemesi üzerine aparat kaldırılarak su sayacının kullanıma açıldığı belirtildi.


Başvurucudan fatura bedelleriyle birlikte açma kapama ücretinin de alındığının anımsatıldığı kararda, su sayacının mekanik sayaç...