08 / 05 / 2024

su fiyatında artış

su fiyatında artış

Su fiyatında son 1 yılda yaşanan artış enerji kalemlerindeki artışı geçti. Sudaki yıllık fiyat artışı yüzde 10,8'i bulurken, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere enerjideki fiyat artışları bu oranın gerisinde kaldı.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

Damacana su fiyatı İstanbul'da 100 liraya kadar yaklaştı

İstanbul’da 19 litre damacana su fiyatı 100 Türk Lirası'nı bulduğu kaydedildi. Üreticiler maliyetten şikâyet ediyor. Tüketici dernekleri, "En temel ihtiyacımız maalesef lüks oldu. Ya temiz içme suyu sağlansın ya da tarife getirilsin" dedi.

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, otomotiv sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşre Eroldu'nun o açıklaması...

Altın piyasasında artış! Altının kilogram fiyatı 1 milyon 978 bin liraya kadar çıktı...

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 978 bin liraya kadar yükseldiği açıklandı. İşte haberin detayları...

ATEM Başkanı Akçam emlak ilanı platformları için talepte bulundu! Yüzde 5 ile 10 arasında artış yapılmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, piyasa koşullarını göz önüne alınarak mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan platform sayfalarındaki satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Gram altın fiyatında yeni rekor seviyesi yakalandı...

Ons altın rakamı, yaklaşık iki hafta sonra 2000 dolar seviyesini yeniden test ederken, gram altın fiyatı da ons altındaki artışında etkisi ile tarihi rekor seviyesini 1857 Türk Lirası'na yükseltti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'un Ekim ayı zam şampiyonu açıklandı: Pardösü, kazak, manto ve ceket fiyat artışında zirvede! 

İTO verilerine göre, İstanbul'da ekim ayında 242 ürünün 147’sinin perakende fiyatında yükseliş oldu. İşte o rakamlar ve fiyat artışında zirvede olan ürünler...

Altında yükseliş hızla devam ediyor! Altının ons fiyatı tüm zamanların rekor seviyesinde

Altın fiyatlarında artış devam ederken, haftanın son işlem gününde de yeni altın zirve seviyelere geldi. Buna göre altının ons fiyatı üç ayın, gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesini yakladı. İşte ayrıntılar...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

Sakarya'da su faturalarında yeni dönem

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte su faturalarındaki Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışının uygulanmayacağını ve aynı zamanda kademeli tarifenin sona ereceğini duyurdu.

Seat Ateca’nın kampanyalı fiyatında 47 bin 700 TL indirim! İşte yeni fiyatlar...

Seat’tan Ateca modeli için peş peşe iki müjde birden geldi. Önce eylül kapsamında Ateca modeline zam yapmayan Seat, daha sonra da kampanyalı satış fiyatında 47 bin 700 TL indirim yaptığını duyurdu.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

su fiyatında artış Haberi

su fiyatında artış

Su fiyatında son 1 yılda yaşanan artış enerji kalemlerindeki artışı geçti. Sudaki yıllık fiyat artışı yüzde 10,8'i bulurken, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere enerjideki fiyat artışları bu oranın gerisinde kaldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, enfasyon ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,96 olarak gerçekleşti. 


Elektrik ve doğalgazda ekim ayında yaşanan yüzde 9'luk fiyat artışıyla yıllık enflasyon rakamı yakalanırken, enerjinin tüpgaz, kömür, odun gibi diğer kalemleri enflasyonun gerisinde kaldı.


Sudaki fiyat artışında hem enerjiyi hem de yıllık enflasyonu geride bıraktı. Suyun birim fiyatı geçen yılın ekim ayında 3,01 lira iken bu yılın aynı ayında 3,34 liraya yükseldi. Aynı miktar su tüketimi için ödenen fatura bedeli, 1 yılda yüzde 10,8...