22 / 05 / 2024

su gitmeyen köy

su gitmeyen köy

Marmaris'e 55 kilometre uzaklıktaki Taşlıca köyünde yaklaşık 150 yıldır devam eden su sorunu bu yaz da çözüme kavuşturulamadı. Köyden su problemi sebebiyle yaklaşık bine yakın kişi ilçeye veya başka yerlere göç etti...

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Su fiyatlarına yüzde 233,33 zam geldi! İşte zam sonrası güncel su fiyatları

Yozgat Belediyesi, Eylül Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı'nda suyun metreküp fiyatına büyük bir zam yapılmasını kararlaştırdı. Bu kararla birlikte su fiyatlarına yüzde 233,33'lük bir zam uygulanacak.  İşte zam sonrası güncel su fiyatları...

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Memura kötü haber hemen ulaştı! Bu ay zam yok! Memurların başından aşağı kaynar su döküldü! Çabuk bakın

2023 yılı ile birlikte memura yapılan zamlarla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Memura kötü haber hemen ulaştı! Bu ay zam yok! Memurların başından aşağı kaynar su döküldü! Hemen bakın...

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

İSKİ 3 su kulesinden birini yıkacak!

İSKİ, İstanbul'da kalan son ayaklı 3 su kulesinden birini yıkmak için ihale açtı. Bomonti'de yer alan su kulesinin yıkım ihalesi 10 Ocak 2019 tarihinde yapılacak.

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2019'da açılacak!

İSG CEO'su Ersel Göral, "Metromuzun inşaatı 2019 yılının başında bitmiş olacak. Böylelikle İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından Pendik-Kadıköy metrosuna direkt bağlantı sağlanmış olacak. " dedi .

Piri Reis Üniversitesi kıyı kesimi imar planı askıda!

Piri Reis Üniversitesi kıyı kesiminde yer alan “Su Alma ve Termal Deşarj Boru Hattı ve Şamandıra” amaçlı imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Dodurga'nın Alpagut Köyüne modern su deposu yapıldı!

Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Alpagut köyüne polietilen kaplamalı modern su deposu yapıldı.

Antalya Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı imar planı görüşülecek!

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandını yeniden düzenleyerek turizme kazandırmayı amaçlayan imar planı, yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek

su gitmeyen köy Haberi

su gitmeyen köy

Marmaris'in Taşlıca köyünde 150 yılı aşkın süredir devam eden su sorunu nedeniyle vatandaşların göç etmeye başladığı belirtildi.


İlçe merkezine 55 kilometre uzaklıktaki, halkının büyük bir kısmının geçimini hayvancılıktan sağladığı Taşlıca köyü bu yazı da susuz geçirdi. Eşeklerle taşıdıları ve komşu köyden satın aldıkları sularla depoları doldurarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan köylülerin, hayvanları için yaptırdıları göletlerin de kurumaya başlaması nedeniyle sıkıntıları arttı. Köyün bir buçuk asırdır devam eden su çilesi yüzünden yeni nesil, Taşlıca'dan göç etmeyi tercih ederken, köydekilerin büyük bir kısmını yaşlılar oluşturuyor.


Taşlıca Köyü Muhtarı Şadi Altınışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1850 yılında kurulmuş olan köylerinin o günden beri su sıkıntısı çektiğini ve iyi niyetle yapılmış bazı çalışmalara rağmen bu su sorununun çözüme kavuşturulamadığını söyledi. İl Özel İdaresi tarafından 2006 yılında...