14 / 05 / 2024

su kabağı yetiştirme

su kabağı yetiştirme

Hatay'da bir inşaat işçisinin hayatını su kabağı değiştirdi. Hatay'da bir inşaat işçisi, evinin önündeki bahçede kendiliğinden yetişen su kabağını çoğlatıp, yurt içi ve dışına satmaya başladı.

İstanbullular dikkat! Yarın bazı mahallelerde su kesintisi yapılacak...

Yarın İstanbul'da, terfi merkezinde yapılacak iyileştirme çalışmaları sebebi ile Bağcılar ve Esenler'de bazı mahallelerde saat 10.00 ila 19.00 arasında su kesintisi yapılacağı açıklandı. İSKİ'den yapılan açıklama ve haberin detayları...

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine tam bu kadar destek ödenecek! Rakamlar bir bir açıklandı! 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine sağlanacak ödemeler tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Dündar Yetişener ve Muhammed Maraşlı ortaklığında kuruldu.

Su İç Mimarlık Ve Mimarlık İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Su İç Mimarlık Ve Mimarlık İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi  Pendik’te   10 bin TL sermaye bedeli Amine Cansu Kaba tarafından kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni AKM'nin açılış tarihini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "AKM'yle ilgili 2021'in altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var." dedi.

Sühran Aras gayrimenkulde gerçek lüks uzmanları yetiştiriyor!

Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, yeni yapılan tüm mülkler için kullanılan lüks kavramının giderek içinin boşaldığını söyledi. Aras, Uluslararası standartlarda lüks sayılabilecek gayrimenkuller için gerçek lüks uzmanları yetiştirme programının öncülüğünü yaptı...

Fatih Kıyıcı: Spor yatırımları meyvesini veriyor!

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, kış sporlarında son dönemde alınan başarılardan bahsetti. Kıyıcı, ''2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile başlayan tesisleşme ve sporcu yetiştirme altyapısı meyvelerini vermeye başladı." dedi.

Denizli'ye yeni sosyal tesis!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pelitlibağ Mahallesi'ndeki eski yetiştirme yurdu bölgesine yeni bir yaşam alanı daha inşa ediyor.

İGA, 3. havalimanını açılışa yetiştirmeye çalışıyor!

Üçüncü Havalimanı yatırımının yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. Şirket, inşaatı 29 Ekim'de yapılacak açılışa yetiştirmeye çalışıyor. İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, "Havalimanımız hem yolcu hem de kargo hub'ı olacak" diye konuşuyor.

STFA’dan geleceğin inşaat mühendislerine destek!

STFA; özel bir program ile geleceğin inşaat mühendislerine destek veriyor. İnşaat Mühendisi yetiştirme, geliştirme, işe alma ve yerleştirme programı olarak tasarlanan “Future Engineers”a ilk yılında, farklı üniversitelerden 517 öğrenci başvuru yaptı.

Emaar Türkiye'nin yeni CEO'su Feyzi Tecellioğlu oldu!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Properties'in ülke iştiraki Emaar Türkiye'nin CEO'su değişti. 

Türkiye-Malezya İş Geliştirme toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 8-10 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı"nda inşaat ve altyapı, ulaştırma, müşavirlik ve enerji alanlarında iş birlikleri konuşuldu. 

Denizli Kale Üniversitesi yeni döneme yetişecek!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale ilçesinde kaba inşaatı tamamlanan üniversite binasını yeni döneme yetiştireceklerini müjdeledi.

su kabağı yetiştirme Haberi

su kabağı yetiştirme

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlayan Alparslan İnanç'ın hayatı, evinin önünde kendiliğinden yetişen su kabağı sayesinde değişti.


Bahçede kendiliğinden çıkan 2 kökten 50 kabağı toplayıp satarak başladığı işini geliştiren İnanç, yılda yetiştirdiği 20 bin kabağı yurt içi ve dışına da satarak kendi işinin patronu oldu.


Antakya ilçesindeki bir beton firmasında işçi olarak çalışan Alparslan İnanç, boş zamanlarında gittiği Yayladağı ilçesindeki çiftlik evinin önünde, halk arasında "kernep" olarak bilinen su kabağı yetiştiğini fark etti.


Kendiliğinden yetişen bitkiden 50 su kabağı toplayan İnanç, birkaçını hediye ettikten sonra kalanını değerlendirmeyi düşündü. İnternetten su kabağıyla ilgili bilgi toplayan İnanç, bazı kişilere su kabağı sattı. İnanç, şimdi eşi ve 3 çocuğuyla 5 dekarlık alanda su kabağı yetiştiriciliği yapıyor. 


Alparslan İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rastgele yetişen...