07 / 05 / 2024

su yönetimi yüksek kurulu

su yönetimi yüksek kurulu

Türkiye'nin ilk kez ayrıntılı bir Su Kanunu olacak. Kanunla, köyler ve askerî gazinolar dahil isteyen herkes istediği gibi su kullanamayacak. Su kullanımı için önce izin alınacak ve suyu tüketen de kirleten de para ödeyecek. Kanuna göre dere, nehir, göl v

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

“Asgari ücret daha yüksek olabilirdi” diyen HAK-İŞ kimi suçladı?

Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu HAK-İŞ, asgari ücretle ilgili kendilerine yapılan eleştirilere yanıt gelirken, rakamın 8 bin 500 TL'den yüksek olmamasıyla ilgili kimi suçladı?

Yüksek kapasiteli az su tüketen çamaşır makineleri Profilo’da! Profilo 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Beyaz eşya markası Profilo, son teknoloji çamaşır makinelerinde tüketiciye az su tüketimi ve birçok özellik sunarak enerji tasarrufunu maksimuma çıkarmayı hedefliyor. İşte yüksek kapasiteli Profilo çamaşır makineleri ve fiyatları…

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

Çin'den yüksek ev kiralarına kısıtlama!

Yüksek ev kiraları sebebiyle harekete geçen Pekin yönetimi, kira zamlarına sınır getirdi. Artık ülkedeki konut sahipleri kiralarını yüzde 5'ten fazla artıramayacak.

Doların yüksek seyretmesine ekonomi yönetimi neden izin veriyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Doların yüksek seyretmesine ekonomi yönetimi neden izin veriyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Yüksek aidat Başakşehir'deki site sakinlerini sokağa döktü!

Sitelerdeki yüksek aidatlar büyük sorun oluşturuyor. İstanbul Başakşehir'de bir sitenin sakinleri yönetimi protesto etti...

Şua İnşaat'tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Şua İnşaat tarafından hayata geçirilen Elite Concept projesinde kullanılan  akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti sayesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Yüksek kira fiyatları öğrencileri zorluyor!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, kira fiyatlarının öğrencileri zorladığını söyledi. Çiçek, yüksek kiraların öğrencileri suça ittiğini açıkladı.

AÜ gayrimenkul yönetimi yüksek lisans kayıtları için son gün 24 Temmuz!

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programları yaz dönemi kayıtları 24 Temmuz 2016 Pazar günü tamamlanıyor.

Yüksek Mimar Rezzan Kurt, SHARE7'ye katılıyor!

Design Development Box kurucusu Yüksek Mimar Rezzan Kurt, gayrimenkul geliştirme, tasarım ve proje yönetimi alanlarında deneyimlerini paylaşmak üzere 4 Haziran'da SHARE7'de olacak.

ACO Polimer Beton Kanalları yüksek dayanım özelliğiyle dikkat çekiyor!

ACO’nun dış yüzeylerin su drenajı için geliştirdiği Polimer Beton Kanalları, ürünlerin kolay taşınabilmesi ve hızlı montaj edilebilmesi zaman ve işçilikten, yüksek dayanım özelliği ise bakım maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.

su yönetimi yüksek kurulu Haberi

su yönetimi yüksek kurulu

Türkiye'nin su kaynakları artık tek elden yönetilecek. Bunun için 'Su Kanunu Tasarısı Taslağı' hazırlandı. Taslağın yasallaşması halinde suyu tüketen de kirleten de para ödeyecek. Köyler ve askerî gazinolar dahil yer altı ve yer üstü sularını kullanmak isteyenler, izin alacak ve bedelini ödeyecek. Taslakla suyla ilgili her türlü veriler 'Su bilgi sistemi' ile tek merkezde toplanacak. Su bilgilerini vermeyen kamu ve özel kuruluşlara cezai müeyyide uygulanacak. Bilgiler kamu kuruluşlarına ücretsiz, diğer kişi ve kurumlarına ücret karşılığı verilecek. Ayrıca Su Yönetimi Yüksek Kurulu kuruluyor. Taslak yasallaşırsa Türkiye'nin ilk kez ayrıntılı bir Su Kanunu olmuş olacak. Suyu belirlenen kriterlere uygun kullanmayanlar, ağır para cezasının yanı sıra su kullanımından men edilecek. Kanunla, ülke içi ve sınır aşan suların tamamının yönetimi Orman ve Su...