19 / 05 / 2024

sular altında kalacak şehirler

sular altında kalacak şehirler

ABD’li bir grup bilim insanı küresel ısınmanın artan etkisiyle 2100 yılında dünyanın birçok şehrinin sular altında kalabileceği ile ilgili araştırma yaparak sulan altında kalabilecek şehirleri listeledi...

Chery'den ucuz otomobil furyası! 1 milyon liranın altında olacak

Chery Group Türkiye’de otomobil piyasasını sarsmayı planlıyor. Çinli marka, önümüzdeki yıl getireceği Tiggo 4 modeliyle 1 milyon liranın altında kalacak cazip fiyatlarla pazarda daha erişilebilir hale gelecek. İşte tüm detaylar...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!

Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliğine dikkat çekerek deniz suyunun 2 metre yükseleceğini söyledi. İhsan Çiçek ayrıca  Boğaz'daki yalıların alt katlarının sular altında kalacağını da sözlerine ekledi.

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

''Konut fiyatları enflasyonun altında kalacak!''

Konut kredisi faizinin 40 ayın zirvesine çıkması ile ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, flaş bir açıklama yaptı. Şatıroğlu, "Bu şartlar altında konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun altında kalmasını bekliyorum." diyerek önemli bir uyarı yaptı. İşte detaylar...

Altında büyük tufanın tarihini açıklayan İslam Memiş bombayı patlattı: Elindekini kaptıran ayazda kalır

FED'in faiz kararları sonrası yükselen dolar karşısında baskılanan altın fiyatlarında sular ısınıyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, Altında büyük tufanın tarihini açıklayarak bombayı patlattı. 'Panik ile elindeki malı kaptıran ayazda kalır. Ucuza mal almak yok' dedi.

1 gram bile altını olana kötü haber! Altında sular durulmuyor! Fiyatlar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü analist açıkladı!

Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki suların durulmadığı altında son durum ne oldu? Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte merakla beklenen o açıklamalar...

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Sahilde oturanların evleri sular altında kalacak!

İklim değişikliğinin olumsuz etkileri şimdiden görülmeye başlandı. Tedbir alınmazsa 2060’a kadar ortalama sıcaklığın 3 derece yükseleceği öngörülüyor. Bu, deniz kıyısındaki birçok şehrin sulara gömülmesi demek. İstanbul ve İzmir için de risk büyük.

İstanbul sahilindeki yapılar sular altında kalacak!

İklim değişikliği haritasına göre; 1.5 derecelik ısınma sonucunda 40 sene içerisinde suların yükselmesiyle İstanbul sahilindeki çok sayıda yapı sular altında kalacak.

sular altında kalacak şehirler Haberi

sular altında kalacak şehirler

Bir grup ABD’li bilim insanı küresel ısınmanın artan etkisiyle 2100 yılında dünyanın birçok şehrinin sular altında kalabileceği ile ilgili araştırma yaptı. 

Sputniknews'in haberine göre Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlanan araştırmada küresel ısınmanın etkilerinin en yoğun yaşandığı bölge olan Kuzey Kutbu’nda sıcaklığın geçen yaz rekor dereceye çıktığına dikkat çekilirken 2100 yılına doğru tüm dünyada deniz seviyesinin 65-70 santimetre yükseleceği belirtildi. 

Bu durumda kıyı şeridindeki birçok kentin sular altında kalması, iç kesimlerdeki yerleşim merkezlerinin ise kasırgalar nedeniyle büyük zarar göreceği düşünülüyor.

Bilim insanlarının tahminlerinin gerçekleşmesi halinde sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan kent listesindeki bazı şehirlerin olası görünümleri şu şekilde:

Bilim insanlarının küresel ısınma ile ilgili tahminleri gerçekleşirse 2100 yılında ABD'deki Miami Plajı'nın hali böyle olabilir.


Küresel ısınma senaryosunun...