05 / 05 / 2024

Süleyman Akbıyık açıklama

Süleyman Akbıyık açıklama

KEMDER Başkanı Akbıyık, hükümetin konut hesabı açan vatandaşa yüzde 15 katkı sağlanacağı açıklamasına, "Bu destek hem ev satışlarını artıracak, hem de piyasaya olumlu katkı sağlayacak" dedi..

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama: İstanbul'da deprem ihtimali yüzde 1!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yaptığı açıklamada İstanbul'da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 olduğunu söyleyerek, "Büyük İstanbul Depremi' fikrini ortaya atan Amerikalılar dahi hatasını kabul etti" dedi.

Süleyman Soylu'dan deprem açıklaması: Antakya'nın yarısı, Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Antakya'da deprem sonrası yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları...

Asgari ücret toplantısından hemen önce kritik açıklama!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 14 aralık'ta ikinci kez toplanacak. Toplantı öncesinde işçiler adına son açıklama, Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan geldi. İşte detaylar...

Dolardaki asıl dalga bu değil, asıl dalga kıtlıkla beraber geliyor! Ünlü ekonomistten yürekleri ağza getiren açıklama

Dolar/TL kuru değer kaybetmeye devam ediyor. Herkes dolar için dalgalanmaların başladığını düşünürken ünlü ekonomistten asıl dalga açıklaması geldi. Dolar için asıl dalganın kıtlıkla beraber geleceğini söyleyen ekonomist yürekleri ağza getirdi. İşte o dolar açıklaması...

Süleyman Çetinsaya, Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı satın aldı! 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Başkanı Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı 27 milyon Euro'ya satın aldı. İşte ayrıntılar...

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Et ve sütteki büyük tehlike 2023’te

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek, “Muhtemeldir ki 2023 yılının ilk aylarında piyasada et ve süt sıkıntısı olacak. Bakanlık, besicilere ucuz arpa, ucuz yem verip üreticileri mağdur etmemesi lazım. Yoksa ileride Türkiye'yi et ve süt konusunda büyük bir kriz beklemektedir.” aç

TOKİ'den bedava ev ve aylık bin 200 lira iddiası! Bakanlık açıklama yaptı

TOKİ'den Suriyelilere ev ve ayda bin 200 lira yardım yapılıyor iddiası Türkiye'de gündem oldu. Bakanlık söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Süleyman Akbıyık açıklama Haberi

Süleyman Akbıyık açıklama

KEMDER Başkanı Akbıyık, hükümetin konut hesabı açan vatandaşa yüzde 15 katkı sağlanacağı açıklamasına, "Bu destek hem ev satışlarını artıracak, hem de piyasaya olumlu katkı sağlayacak" dedi Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, hükümetin konut hesabı açan vatandaşa yüzde 15 katkı sağlanacağı açıklamasını değerlendirdi. Akbıyık, bu konudaki çalışmaları olumlu bulduklarını ve desteklediklerini belirterek, Bu destek hem ev satışlarını artıracak, hem de piyasaya olumlu katkı sağlayacak" diye konuştu. Devlet katkısının dar ve orta gelirli insanlar için fırsat olduğunu ifade eden Akbıyık, ev satışının zaman içinde artacağını, bunun da konutla ilgili bütün sektörleri olumlu etkileyeceğini kaydetti. Akbıyık, "Konut kredisi kullanımı artacak. Bu çalışmayla inşaat sektörü de büyük bir ivme kazanacak. Müteahhitlerin önü açılacak. Kepez'de bu rüzgârdan nasibini alacak" şeklinde konuştu. 

Başkan Akbıyık, devlet...