27 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya, Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı satın aldı! 

Süleyman Çetinsaya, Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı satın aldı! 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Başkanı Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı 27 milyon Euro'ya satın aldı. İşte ayrıntılar...



Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Başkanı Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı 27 milyon Euro bedelle satın aldı. Süleyman Çetinsaya ve Bekir Kılıç, Çelik Halat'ın yüzde 69,83 oranındaki paylarının sahibi oldu. 

YÜZDE 75'İ ARTAŞ'A, YÜZDE 25', BETATRANS'A

Çelik Halat'ın yüzde 69,83 oranındaki toplam 28 milyon 980 bin 815,63 TL değerli 28.980.815,63 adet payın yüzde 75 oranına denk olan kısmı Artaş İnşaata, yüzde 25 oranına denk olan kısım ise Betatrans Lojistik'e satıldı.

Çelik Halat'ın satışı kapsamında bugün itibarıyla ‘Pay Devir Sözleşmesi' akdedildiği ve 36 milyon 66 bin 100 TL'lik ön ödemenin yapıldığı belirtildi. 

Süleyman Çetinsaya, Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat ı satın aldı!  

Çelik Halat ve Tel Sanayi A.Ş.'nin yüzde 30 hissesi halka açık. Şirket, borsada metal ana sanayide ana pazarda işlem görüyor. 

Çelik Halat'ın piyasa değeri 670 milyon Türk Lirası, ödenmiş sermayesi ise 41 milyon 500 bin Türk Lirası. Çelik Halat hisseleri 16 lira 15 kuruşla günü kapattı. 

Süleyman Çetinsaya, bu hamle ile Doğan Holding'ten aynı ortakla ikinci alışını gerçekleştirdi.  

Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Pendik’te Doğan Holding’e ait olan 2 milyon 93 bin metrekare büyüklüğe sahip Milpa arazisinin Artaş Grubu ile Betatrans  tarafından 99 milyon 893 bin 84 Dolar karşılığında alındığı açıklanmıştı. 

Sektörde son zamanlarda gerçekleşen en büyük satın almalardan olarak değerlendirilen bu adımla 2 milyon 93 bin metrekarelik Milpa arazisinde, Süleyman Artaş ile Bekir Kılıç ortak oldu. Milpa'nın İstanbul Pendik’te yer alan arsasının devri Artaş İnşaat ile Betatrans'a geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. 

İşte Doğan Şirketler Grubu tarafından Çelik Halat'ın satışına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan o açıklama...


Geri Dön