15 / 05 / 2024

süleymaniye doğum evi nerede

süleymaniye doğum evi nerede

1946 yılında Süleymaniye ve civar semtlerin hastane ihtiyacını karşılamak için Süleymaniye Doğumevi inşa edilecekmiş. Aynı yıl inşasının tamamlanması planlanan hastane 50 yataklı olarak, Tıp Medresesi'nin arkasında inşa edilecekmiş.

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

Kamu hastanelerinde muayene günü bulmaktaki güçlükler ve hastaya ayrılabilen muayene süresinin kısa olması, özel hastanelerin ücretlerinin de zaman zaman bütçeyi zorlaması nedeniyle tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma yoluna gidiliyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsıyor? Doğum, diş

SGK'nın yeni doğum yapana annelere verdiği ücret duyanların gözlerini fal taşı gibi açtı! İşte SGK'nın verdiği ücret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan yeni bebeği olan çalışan annelere sevindirici haber. Doğum izni devam ettiği sürede de sigortası devam etmek kaydıyla, 55.289 TL nakit para veriyor. Şartları öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

Doğum izni kaç gün sürer? İşte detaylar!

Doğum yapacak kadınlar, doğum iznine dair detayları merak ediyor. İşte merak edilen haberin detayları!

Doğum parası 2022 yılında ne kadar oldu? SSK 2022 süt yardımı kaç TL, nasıl alınır?

Doğum yapan anneler için devlet tarafından verilen doğum yardımı parasının miktarı da çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. 2022 doğum parası ne kadar olacak ve süt yardımı nasıl alınır sorularını sizler için yanıtladık.

Ünlü isimler mimar Efe Kesgün'ün doğum gününe katıldı!

Mimar Efe Kesgün, doğum gününü arkadaşı Oğulcan Engin’in mekanı Emily’s Garden’da verdiği parti ile kutladı. Doğum günü partisine birçok ünlü isim katıldı...

Dünyanın en sıradışı 25 Airbnb evi!

Özellikle son dönemlerde tatillerde en çok seçilen konaklama şekli Airbnb evleri oldu. İşte dünyanın en sıradışı 25 Airbnb evi...

Kamara Traverten Sırtı Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

Denizli ili Buldan ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kamara Traverten Sırtı Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ruby Mae'e doğum günü hediyesi: Milyonluk evin anahtarı!

Yeşil sahaların yıldız futbolcusu Dele Alli ile sevgilisi Ruby Mae'e 1. 5 milyon sterlin değerindeki evinin anahtarını verdi. Alli, doğum günü sürprizi yaptığı sevgilisinden yanına taşınmasını istedi.

Katar işbirliğiyle Süleymaniye yenileniyor! 

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan İstanbul Süleymaniye’deki 102 bin metrekarelik alanda 327'si tescilli 707 bina yenileniyor. Katar devleti ile Türk ortağının yaptığı betonarme binalar görenlerin tepkisini çekiyor.

Tarihi semt Süleymaniye yıkılmaya teslim edildi!

İstanbul’un en eski semtlerinden olan Süleymaniye ve Küçükpazar yıkılmaya terk edildi. Büyük ölçüde göç alan tarihi semtler de evler harebeye döndü.

Süleymaniye Camisi'nin duvarında delik açıldı!

İstanbul'un en önemli ibadethanelerinden biri olan Süleymaniye Camisi'nin duvarına kablo geçirmek için delik açıldı. 

Vefat eden Mimar Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü!

Konya Beyşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mimar olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü yapıldı.

süleymaniye doğum evi nerede Haberi

süleymaniye doğum evi nerede

Süleymaniye Doğumevi


1946 yılı içinde inşası tamamlanacak.


Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı tarafından bu yıl İstanbul'da yaptırılmasına karar verilen doğumevi Süleymaniye'de, restore edilen Tıp Medresesi'nin arkasındaki sahada inşa edilecektir. Arsası belediye tarafından, inşa masrafı da bakanlıkça temin edilecek olan doğumevi 50 yataklı olacak ve 1946 yılı içinde tamamlanacaktır.


Doğumevi'ne ait bakanlıkça tanzim edilen planlar Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. İnşaat sahasında tetkikler yapılmaktadır. İstimlak işlerine hemen başlanacaktır. Bu suretle Süleymaniye'deki Tıp Medresesi'nin sağırlık merkezi haline konması ve aynı semtte muhitin ihtiyaçlarını karşılayacak...