17 / 05 / 2024

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası

Tıbba ve insanlığa hizmet misyonu ile 1912 yılında girdiği Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde yeri olan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı restore etti.

Edirne'deki Osmanlı Darüşşifası hizmete açıldı!

Edirne’de, 1484 yılında Sultan II. Bayezit tarafından yaptırılan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası, bir buçuk yıl süren yenileme çalışmalarının ardından yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Filinta Mustafa'nın torunu Zeki Paşa Yalısı'nın peşinde!

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in komutanlarından olan Filinta Mustafa’nın mirasını alabilmek için dördüncü kuşaktan torunu 3 senedir hukuk mücadelesi veriyor.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Nilhan Osmanoğlu: Suada için hak talep etmiyorum!

Sultan II. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, yazılı bir açıklama yaparak eleştirilere cevap verdi. Osmanoğlu, Galatasaray Adası'nı istediğine yönelik basında çıkan haberlerle ilgili konuştu.

Ural Aküzüm: Suada 60 yıldır tapulu malımızdır!

Ural Aküzüm, Osmanlı hanedanından Sultan II. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun Galatasaray Adası'nda hak iddia etmesine tepki gösterdi.

Sultan 2. Abdülhamid'in mirası için açılan davada karar çıktı!

Sultan II. Abdülhamid'in 11 mirasçısının açtığı dava uluslararası boyut kazandı. Mahkeme, Türkiye Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD’ye diplomatik nota verilmesini istedi.

TBMM Binası asıl projesi çerçevesinde çalışmalara başlandı!

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Mecliste Atatürk’ün portresinin bulunduğu yere Sultan II. Abdülhamit’in portresini astırdığı haberlerinin tamamen gerçek dışı, yalan, tezvirat ve provokasyon amaçlı olduğu bildirildi.

Kocaeli Demirciler Konağı restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası ilçesi Demirciler Mahallesi’nde bulunan, miladi 1825 yılında Sultan II. Mahmud zamanında Süleymaniye Müderrisi Abdullah Şerif Ağa tarafından yaptırılan Demirciler Konağı’nı restore ediyor.

Abdullah Efendi Lokantası ilk şubesini açtı!

1888 yılında Sultan II. Abdülhamit'in emriyle açılan Abdullah Efendi Lokantası usta-çırak ilişkisiyle günümüze kadar geldi. Yıllardır Taksim'de Hacı Abdullah Lokantası olarak hizmet veren lokanta 129 yıl sonra ilk şubesini açtı.

İşte Sultan 2. Bayezid'in inşa ettiği 3 külliye!

Osmanlı Devleti'nin 8. padişahı Sultan 2. Bayezid'in Amasya, Edirne ve İstanbul'da yaptırdığı külliyelerden dolayı,Bayezid dönemine Büyük Külliyeler Devri denir. Bu devir aynı zamanda Osmanlı mimarisinin klâsik döneminin de başlangıcıdır.

Muradiye Külliyesi restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Sultan II. Murat tarafından 1425-1426 yıllarında yaptırılan ve bulunduğu semte adını veren Muradiye Külliyesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

1945 yılında Yıldız Çini Fabrikası işletilecekmiş!

Sultan II. Abdülhamid'in Yıldız Parkı içinde kurdurduğu Yıldız Çini Fabrikası, 1945 yılında Maliye'den İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Belediye, bir şirket kurarak metruk haldeki fabrikayı tekrardan işletecekmiş.

TİKA Tayland Bang Uthit camisini yeniliyor!

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta girişinde Sultan II. Abdülhamid Han tarafından gönderilen Osmanlı devlet arması bulunan Bang Uthit Camii TİKA tarafından yenileniyor. Caminin restorasyonun bu yıl sonunda tamamlanması amaçlanıyor.

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası Haberi

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası

Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, tıp tarihini gün ışığına çıkaran önemli bir projeyi hayata geçirdi. İlaç devi, dünya hastanecilik tarihinde önemli yeri olan 5 asırlık Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası'nı çağdaş müzecilik anlayışıyla 'iyileştirdi'. Abdi İbrahim, müzenin restorasyonu için yaklaşık 2 milyon lira harcadı.Yenileme çalışmaları 1,5 yıl süren Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü gerçekleşen açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut ve çok sayıda davetli katıldı.



Açılış töreninde konuşan Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, ilk günden bu yana tıbba ve insanlığa hizmet amacı ile yol aldıklarını belirterek, 500 yıllık Darüşşifa ile 'insanları iyileştirme amacı' noktasında ortak amaç...