04 / 05 / 2024

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yenileme

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yenileme

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Selimiye Camisi'nin tapusu sergilendi!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 172'nci yıldönümü sebebiyle bir sergi düzenlendi. Sergide Selimiye Camisi, İkinci Bayezid Camisi ve tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın tapularına yer verildi.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Mevlana Müzesi restore ediliyor!

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Başbakan Yıldırım: Filyos Limanı'nı 2019 Mayıs'ta açalım!

Filyos Limanı'nın temel atma törenine katılan Başbakan Yıldırım, "Sultan İkinci Abdülhamid'in hayali olan Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor" dedi. Yıldırım açılış tarihiyle ilgili de, "2020'yi bekleyemeyiz değil mi? 2019 Mayıs'ta açalım" dedi.

İşte Sultan 2. Bayezid'in inşa ettiği 3 külliye!

Osmanlı Devleti'nin 8. padişahı Sultan 2. Bayezid'in Amasya, Edirne ve İstanbul'da yaptırdığı külliyelerden dolayı,Bayezid dönemine Büyük Külliyeler Devri denir. Bu devir aynı zamanda Osmanlı mimarisinin klâsik döneminin de başlangıcıdır.

Küçükçekmece Sultan Murat'a yeni cami inşa ediliyor!

Sultan Murat Mahallesi’nde İBB Meclisi İkinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ tarafından yapımı üstlenilen caminin temel atma törenine, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya da katıldı...

Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası restore edildi!

Osmanlı döneminde hastane olarak insanlara şifa dağıtan Sultan 2. Bayezid Edirne Darüşşifası, ilaç firması Abdi İbrahim tarafından restore edildi.

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifa 2 milyon TL'ye yenilendi!

Abdi İbrahim, yaklaşık 2 milyon TL ’ye Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası ’nı yeniledi. ' Şifahane ' şimdi Edirne'de turizmi canlandıracak.

Edirne Darüşşifası müze olarak yenilendi!

Abdi İbrahim İlaç Sanayi, 500 yıllık Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniledi. Açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katıldı..

Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın restorasyonu tamamlandı!

Tıbba ve insanlığa hizmet misyonu ile 1912 yılında girdiği Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde yeri olan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı restore etti.

Edirne'deki Osmanlı Darüşşifası hizmete açıldı!

Edirne’de, 1484 yılında Sultan II. Bayezit tarafından yaptırılan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası, bir buçuk yıl süren yenileme çalışmalarının ardından yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yenileme Haberi

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yenileme

Şehrin tarihi ve turistik alanlarını gezen Bakan Ersoy, restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi'nin yeniden hizmete girmesi sebebi ile gerçekleştirilen açılış törenine katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Ersoy, burada yaptığı konuşmada, külliyenin 3 yıllık bir çalışma sonucu restorasyonunun tamamladığını dile getirdi. 

Ersoy, "Amasya'da turizm alanında yapılan işlerle alakalı çok etkilendiğimi söylemek istiyorum. Hem ecdadımızdan miras kalan yapılara nasıl sahip çıktığımızı gördüm hem de Bakanlığımızın ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteklerinin ve çalışmalarının boşa gitmediğini gördüm." diye açıklama yaptı. 

Külliyenin restorasyonu için 12 milyon lira, Amasya'da bulunan diğer eserlerin restorasyonuna ise toplamda 55 milyon lira destek sağlandığını aktaran Bakan Ersoy, "Ecdadımızdan miras kalan eserlere bu denli sahip çıkılması, bundan sonraki restorasyon çalışmalarında, Amasya'ya öncelik verilmesinde bizi kararlı kılıyor. Bu yapının restorasyonunun tamamlanmasında...