19 / 05 / 2024

Sultanbeyli Belediyesi çevre ve temizlik vergi borcu yapılandırma

Sultanbeyli Belediyesi çevre ve temizlik vergi borcu yapılandırma

Torba Yasa olarak bilinen 6552 Sayılı Yasa’dan faydalanmak isteyenler, belediyeye gelerek emlak, çevre ve temizlik vergisi borçlarını taksitlendirme işlemlerini yapmaya başladı. Sultanbeyli Belediyesi tahakkuk servisi ve çözüm masası hafta sonları da açık

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında 96 bina yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı ilan ettiği Davutkadı Mahallesi'ndeki dönüşüm projesi için düğmeye bastı.

Sultanbeyli Belediyesi imarlı arsa satıyor! İstanbul'da arsa almak isteyenlere müjde!

İstanbul İli Sultanbeyli Belediye Başkanlığı, Sultanbeyli Abdurrahmangazi Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

İzmir Narlıdere'de gündem kentsel dönüşüm!

İzmir Narlıdere Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan kentsel dönüşüm planları için çalışmalara başladı. 

Eskişehir'de metruk binalar yıkılıyor! 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çevre ve toplum sağlığı ile güvenliğini tehdit eden yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Sultanbeyli kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan Sultanbeyli Belediyesi, yeni imar planlarıyla dönüşüm süreçlerini hızlandırdı. 

Sultanbeyli'de imar planı değişikliği!

İBB Meclisi’nde AKP’lilerin ‘çoğunluk’ kararıyla, Sultanbeyli Belediyesi’nin eski başkanı Alaattin Ersoy’a ait arsanın imar planlarında değişiklik yapıldı. Arazinin 0.25 emsal olan imar hakkı, Meclis çoğunluk kararı ile 1.50’ye yükseltildi.

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Sultanbeyli Belediyesi'ne imara aykırı inşaat soruşturması!

İBB, Sultanbeyli Belediyesi'nin özel aile hastanesinin imara aykırı ek inşaatına göz yumduğu iddialarına ilişkin harekete geçti. İBB konuyla ilgili evrakları belediyeden isterken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da soruşturma başlattı.

Antalya'ya Çevre Eğitim Merkezi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi,Çevre Eğitim Merkezi inşa ediyor.

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

Ankara'daki metruk yapılar yıkılıyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk yapılar yıkılıyor.

Sultanbeyli Belediyesi çevre ve temizlik vergi borcu yapılandırma Haberi

Sultanbeyli Belediyesi çevre ve temizlik vergi borcu yapılandırma

6552 sayılı yasa kapsamında belediyelere ait ödenmemiş emlak, çevre ve temizlik vergi borçları yeniden yapılandırılıyor. Bu kapsamda Sultanbeylililer de belediyeye gelerek taksitlendirme işlemlerini 1 Aralık tarihine kadar yapabiliyor. 


Vatandaşların işlemlerini rahat halledebilmesi için Sultanbeyli Belediyesi tahakkuk servisi ve çözüm masası hafta sonları da hizmete açık olacak. 


Vatandaşların kimlikleriyle şahsen veya resmi vekil aracılığı ile yaptığı başvuruda, gerek peşin ödeme, gerekse 3, 6, 9, 12 veya 18 aya kadar taksitlendirme imkanı var. Başvurular ayrıca posta yolu ile de alınabiliyor.  Zamanında vergilerini ödeyemeyenleri oldukça rahatlatan uygulamaya vatandaşların ilgisi yoğun. Her gün onlarca kişinin başvurduğu taksitlendirme işleminden yaklaşık 25 bin civarında kişinin yararlanması bekleniyor. 2013 yılı Aralık ayına kadar ödenmemiş emlak, çevre ve temizlik vergisi taksitlendirme işlemi 1 Aralık tarihinde sona eriyor.


2010 ikinci dönemde...