15 / 05 / 2024

Sümela Manastırı yeniden mi restore edilecek

Sümela Manastırı yeniden mi restore edilecek

Sümela Manastırı'nda yıllarca süren restorasyon çalışmalarının yüzde 73'lük bölümün yeniden yapılacak

Abdüssamet Bahadır yeniden GİGDER Başkan Yardımcısı seçildi!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır, yeniden Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Manastır Koyu'ndaki inşaata bölge halkından tepki!

Marmara Adası'nda bulunan Manastır Koyu'nda devam eden inşaat, bölge halkının tepkisine neden oldu. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, söz konusu koydaki inşaatı kaleme aldı.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 24 Mart tarihinde geçici olarak kapatılan Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı...

Alipaşa Kapalı Çarşısı WhatsApp oylamasıyla yeniden açıldı!

Edirne'de koronavirüs önlemleri kapsamında 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı yapılan oylamayla yeniden açıldı.

Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelindi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'na kolay ulaşım sağlanması için kurulacak teleferik projesinde sona gelindi. Proje kapsamında, 3 istasyondan oluşan 2 bin 500 metrelik teleferik kurulacak...

Sümela Manastırı yeniden mi restore edilecek Haberi

Sümela Manastırı yeniden mi restore edilecek


Trabzon'un dünyaca ünlü Sümela Manastırı'nda 16 yıl süren ve 1.5 milyon liraya mal olan restorasyonun inşaat mantığıyla yapıldığının ortaya çıkmasının ardından yeni bir proje hazırlandı. Manastır 4 milyon liraya mal olacak bu projeyle yeniden restore...