09 / 05 / 2024

Sümerbankın izmirdeki eski tesisleri

Sümerbankın izmirdeki eski tesisleri

Sümerbank'ın İzmir'de bulunan eski basma fabrikası tesisleri ve arazileri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sümerbank'ın İzmir'deki tesisleri ve arazileri mecliste!

Sümerbank'ın İzmir'de bulunan eski basma fabrikası tesisleri ve arazileri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ulus'taki tarihi Sümerbank binasının tadilatına ilişkin olarak 6 sorusuna yanıt aradı..

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü'nde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura sonucu!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura sonucu henüz açıklanmadı. Projede 252 adet konut bulunuyor.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü kura sonuçları 252 konut!

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü kura sonuçları 252 konut henüz belli olmadı. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü başvuruları sona eriyor!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü projesinde yer alan 252 adet konut için başvurular bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü Alt Gelir başvuruları başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Alt Gelir Grubu Konut Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Çanakkale’deki eski Sümerbank arazisi için toplantı yapıldı!

Çanakkale’de eski Sümerbank arazi ile ilgili Sümerkent Yapı Kooperatifi geçtiğimiz hafta sonu ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sümerbankın izmirdeki eski tesisleri Haberi

Sümerbankın izmirdeki eski tesisleri

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Sümerbank'ın İzmir'de bulunan eski basma fabrikası tesisleri ve arazilerinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit sorularının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Yiğit önergesinde "Açıldığı 1935’yılından kapatıldığı 2001 yılına kadar ülke ekonomisine büyük katma değer sağlayan Ülkemiz sanayinin en önemli markalarından Sümerbank’m İzmir’de bulunan basma fabrikası adeta kendi kaderine terk edilmiştir. Cumhuriyet tarihinin simgelerinden biri olan ve İzmir’in en değerli arazileri arasında yer alan fabrikayla ilgili gerek İl Genel Meclisi tarafından gerekse Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli girişimlerde bulunulmuş ancak her defasında reddedilmiştir. 2014 ‘te çıkartılan Bütünşehir Yasası sonrasında İl Özel İdaresi’nin kapatılması ve fabrikaya ait tüm taşınmazların Hâzineye devri sonucu tesisler, özelleştirme ve satış dedikodularının gölgesinde sahipsiz bırakılmış ve çürümeye başlamıştır." dedi.

Fabrikanın...