04 / 05 / 2024

sur cami yıkımı

sur cami yıkımı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın merkez Sur Kaymakamlığını ziyaret etti. Görmez, kısa sürede tüm camilerde çalışmaları tamamlayacaklarını ifade etti ve bunlardan 9'unun yıkılıp yeniden yapılacağını söyledi.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

Keşan'da bina yıkımında 'tedbirsizlik' iddiası!

Keşan Büyük Cami Mahallesi Bakırcılar Sokak'ta bir binanın özel firma tarafından yaklaşık 1 ay boyunca gerçekleştiren yıkım çalışmalarında gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia edildi.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'daki yıkım yeniden başladı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'ndaki mahkemece durdurulan yıkım, yeniden başladı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıkım başladı!

Diyarbakır’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan Alipaşa ve Lalebey mahallelerine ek olarak kentte 2 mahallede daha yıkımın başlayacağı belirtildi.

Sur'da yıkım tepkisi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Lalebey ve Ali Paşa mahallelerindeki kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alındı. Vatandaşlar, karara tepki gösterdi.

Diyarbakır Sur'da 2 mahalle için yıkım süresi doldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Diyarbakır Sur'daki iki mahalle için verilen yıkım süresi doldu. Vatandaşların evlerini boşaltmaları istendi.

Şırnak'taki 14 camiye yıkım kararı!

Şırnak’a gönderilen hasar tespit ekibinin hazırladığı rapor, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör nedeniyle camilerde yaşanan tahribatı ortaya koydu. Bölgedeki 14 cami için yıkım kararı verildi.

İzmit Ulu Cami'nin yıkım kararı yargıya taşındı!

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

sur cami yıkımı Haberi

sur cami yıkımı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Terör mağduru mabetlerimiz var. Terör mağduru mabetlerimizin sayısı 89. Bu 89'un 60'ını hemen, tekrar içinde ibadet edilir hale getirdik. Cizre, Silopi, Silvan'da büyük oranda tamamlandı." dedi.


Görmez, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u, Sur ilçesi tarihi İçkale Müze Kompleksi'ndeki valilik makamında ziyaret etti.


Tüm Diyarbakırlıların cumasını tebrik eden Görmez, "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası çerçevesinde her cumayı bölgede geçirmeye çalıştığını, Cizreli, Silopili, Silvanlı vatandaşlarla cumayı eda ettiğini belirtti.


Bugün de Diyarbakır'da Ulu Cami'de vatandaşlarla birlikte olacağını anlatan Görmez, öncelikle Diyarbakırlılara "geçmiş olsun" demeye geldiğini söyledi. Görmez, şöyle devam etti:


"Rabbimiz hanelerimizi, şehirlerimizi bu tür kötülüklerden muhafaza etsin diye dua etmeye geldim. Kutlu Doğum'u idrak ediyoruz. Hem ülkemiz hem de coğrafyamızın tamamında hamdolsun, tevhid ve vahdet temalı, gelin birlik olalım, insanlığı...