29 / 04 / 2024

Sur içi toplu konut alanı mı

Sur içi toplu konut alanı mı

Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılacak çalışmalara ilişkin "Sur içi toplu konut alanı değildir. Sur içi kentsel sit alanıdır. Orada yapılan yapılaşma belirli bir düzen içerisinde olacaktır" dedi.

Hiç evi olmayanlar için TOKİ'den son dakika Mart 2024 müjdesi! 4 şehirde 5 yeni kampanya geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart 2024 projelerini de peş peşe açıkladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart ayında 5 yeni projenin ihalesini gerçekleştirecek.

Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri ihalesi yarın! 106 konutluk yeni projesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Artvin Yusufeli projesinin ihalesi yarın yapılacak. Söz konusu projede 106 konut yer alacak.

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

TOKİ'den İstanbul'a tam 648 konutluk yeni proje geliyor! Dev proje için tarih belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Çatalca projesi için merakla beklenen yeni ihale tarihini açıkladı. TOKİ'nin Çatalca projesinde 648 konut yer alacak.

TOKİ Denizli projesini bekleyenlere müjde! Tek bir ilçeye 200 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli projesinin ihalesi yarından sonra gerçekleştirilecek. 200 adet konutun yer aldığı proje Bekilli'de yükselecek.

Uzlaşma sağlandı: Milyonlara TOKİ müjdesi! Memurlara yeni haklar kapıda!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin belediği toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar zam oranında anlaşma sağlayamadı. Uzlaşmaya varılan maddelerde ise TOKİ konutlarında memura öncülük verilecek. İşte detaylar...

Minibüs zammı ne zaman uygulanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, şehir içi toplu ulaşım ücretlerine önemli bir zammın onaylandığı duyuruldu. Bu zam ile birlikte minibüslerin ücretleri de arttı. Peki, minibüslerdeki bu zammın yürürlüğe gireceği tarih nedir ve indi-bindi ücreti

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ankara'da toplu taşıma o tarihte ücretsiz olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı birinci toplantısında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehir içi toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi karara bağlandı.

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu! O ödemelere yüzde 50 zam geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehir içi toplu taşıma yapan esnafa sevindirici haberi duyurdu. Ödemelere yüzde 50 zam yaptıklarını ilan ederek yönetmelik ile alakalı bilgiler verdi. 

Memur ve emeklinin merakla beklediği toplu sözleşmede son dakika! Tarih resmen belli oldu! 

Kamu işçilerini yakından ilgilendiren zamlarla ilgili gelişmeler devam ederken, memur ve emeklilerin beklediği toplu sözleşmede son dakika gelişmesi yaşanıyor. Tarih resmen belli oldu! 

Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı! Milyonlara yeni müjde! Bayramda bunlar ücretsiz!

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olması ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de şehir içi toplu taşıma da Ramazan Bayramı’nda ücretsiz olacak.

Sur içi toplu konut alanı mı Haberi

Sur içi toplu konut alanı mı

Bakan Sarı, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilgili bakanlıklar olarak Sur ilçesi için kollarını sıvadıklarını söyledi.


Operasyonların bitmesinin ardından Sur ilçesinde sahada çalışmalara başlayacaklarını anlatan Sarı, "Sur içi toplu konut alanı değildir. Sur içi kentsel sit alanıdır. Orada yapılan yapılaşma belirli bir düzen içerisinde olacaktır. Yapıların yüksekliği, kesinlikle Sur yüksekliğini aşmayacaktır. Yapıların zemin artı bir veya iki kat olarak yapılması sınırı gelmiştir. Çünkü burası koruma amaçlı imar planı çerçevesine alınmıştır" diye konuştu.


Sarı, buradaki yapıların bilinen toplu konut yapıları şeklinde olmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Sur ilçesinin yapısına göre yapılacak evler en kısa zamanda hayata geçirilecektir. Bu yapılar Sur içerisinde değil, rezerv alanı denilen şehrin başka mahallerinde ayrılmış olan alanlarda yapılacak. Kadınlar ve gençler için sosyal alanda ihtiyaçlarına cevap...