06 / 05 / 2024

Sur restorasyon projeleri

Sur restorasyon projeleri

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Sur ilçesinde terör saldırılarından zarar gören eserlerin restorasyonu için projelerin hazır olduğunu belirtti. Evsen, en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirimle konut kampanyasına tam destek!

Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından açıklanan Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı’dan dev indirim ve yeni projeleriyle büyük destek geldi. İşte Sur Yapı’nın projeleri ve indirimi hakkında detaylar...

Sur Yapı Almanya ve Azerbaycan projeleri için düğmeye bastı! 

Sur Yapı Azerbaycan projelerinde düğmeye bastı. Şirket Almanya ve Azerbaycan'da yeni projelere imza atacak. İşte ayrıntılar...

Sur Yapı Sancaktepe ön satışta! 

Yeni konut projeleri için harekete geçen Sur Yapı'nın Sancaktepe'deki yeni projesi ön satışa çıktı. 

Sur Yapı İstanbul'da iki projesi için ön talep topluyor!

İstanbul'da yeni konut projelerini hayata geçiren Sur Yapı, Sancaktepe ve Ümraniye Projeleri için ön talep toplamaya başladı.

Sur Yapı Sancaktepe projesi için ön talep topluyor! Yeni proje!

Yeni konut projeleri için düğmeye basan Sur Yapı, Sancaktepe projesi için ön talep topluyor.

Sur Yapı beşi bir yerde kampanya detayları!

Sur Yapı beşi bir yerde kampanya detayları haberimizde yer alıyor. Kampanyaya Sur Yapı'nın İstanbul ve Bursa projeleri dahil.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Sur Yapı Avrupa Yakası konut projeleri: Mutlu Evler Türkiye!

Sur Yapı, "Mutlu Evler Türkiye" kampanyası başlattı. Avrupa Yakası'ndaki 4 projesinde faizleri sıfıra indiren firma, düşük taksitlerle ev sahibi yapıyor...

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

ISVEA ile İtalyan şıklığı Sur Yapı İlkbahar projesiyle buluştu!

ISVEA, özgün ve sıra dışı mekanlar yaratan tasarımlarıyla İstanbul’un en seçkin projeleri arasında yer alan Sur Yapı İlkbahar’ın banyolarına damgasını vurdu.

Sur restorasyon projeleri Haberi

Sur restorasyon projeleri

Vakıflar Haftası dolayısıyla İskender Paşa Konağı’nda basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Diyarbakır'ın vakıf ve kültür varlıkları açısından dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi. 


Saldırılar dolayısıyla çok sayıda tarihi eserin zarar gördüğüne işaret eden Evsen, şöyle konuştu:


"Son olaylarında etkilenen eserlerin hepsinin projeleri hazır. Güvenlikle ilgili bir sıkıntı olmazsa en kısa zamanda restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 eserin restorasyon çalışmalarını en kısa zamanda başlatıyoruz. İlk olarak Fatihpaşa, Şeyh Mutahhar, Hasırlı Mescidi, Arapşeyh ve Kadı camilerinden başlayacağız. Ayrıca ilçede bin 7 kiracımız var. Bu yıl bölgede terörden etkilenenlerin iş yerlerinin kira ücretinde herhangi bir artış gerçekleştirmedik. Kasım ve nisan ayları içerisinde Sur esnafından kira da almadık."


Diyarbakır’ın açık hava müzesi niteliğinde bir yer olduğunu vurgulayan...