02 / 05 / 2024

Suriye imar yasası

Suriye imar yasası

Suriye'nin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi'ne gelen mektupta Suriye'deki imar yasasının mültecilerin dönüşünü erteleyebileceği ifade edildi.

İmar yasasına takılanlar tek tek anlattı: 'İmar yok, kümes bile yapamıyoruz, çözüme bekliyoruz!'

İmar Yasasına Takılanlar Derneği üyeleri, yaşadıkları sorunları tek tek anlattı ve çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

İmar yasası mağdurlarından son dakika açıklaması: Sözler tutulmadı! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) üyeleri, yasanın yanlış uygulanması sebebiyle mağdur olduklarını sık sık dile getiriyor. Mağdurlardan bir son dakika açıklaması geldi. 

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, imar yasasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek  "Kent Planlama Yasası" çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Yeni imar yasası 2021!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte yeni imar yasası 2021...

Hamid et-Tuhri: Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek!

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad Aşiret ve Kabileler Başkanı Hamid et-Tuhri yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek" dedi.

Yeni imar affı yasası gelecek mi?

Devletin vatandaşıyla barışması için çıkarılan imar affı yasasından sonra imalat yapıp devleti kandırmak isteyenler oldu. Yeni bir imar affına karşı fırsatçılar hazır bekliyor...

İmar Yasası sil baştan değişiyor!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun ile kaçak yapıların önüne geçilmesi, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözülmesi amaçlanıyor.

İsrail'de Netanyahu-Gantz koalisyonu imar faaliyetlerini engelleyen yasayı kabul eder mi?

Birleşik Liste tarafından yapılan açıklamada yer alan şartlarda, Müslümanların yaşadığı yerlerde imar faaliyetlerini engelleyen Kaminitz Yasası’nın iptali yer alıyordu. Fakat bu şartların Gantz bloku tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsiz...

Suriye imar yasası Haberi

Suriye imar yasası

Suriye'deki imar yasasına karşı Türkiye ve Almanya'nın BM Daimi Temsilciliklerinin öncülüğünde Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyine mektup gönderildi.

Suriye'de Esed rejiminin, ülkenin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. 2 Nisan'da kabul edilen yasanın yürülüğe girmesiyle milyonlarca mültecinin evlerine dönmesinin büyük ölçüde engellenebileceği uyarısında bulunuldu.

Türkiye ve Almanya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliklerince 40 ülke adına, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyine gönderilen mektupta, rejimin kabul ettiği ''10 sayılı yasa'' olan imar alanlarıyla ilgili düzenlenmelere dikkat çekildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre mektupta, "Suriye'deki imar yasası mültecilerin dönüşünü engelleyebilir" açıklaması yer aldı.

Rejimin çıkardığı yeni yasaya göre imara açılan alanlarda bireylerin mülk ya da arazilerinin kendilerine ait olup olmadığını 30 gün içinde ibraz etmesi gerektiği...