09 / 05 / 2024

Suriyeli mültecilere okul projesi

Suriyeli mültecilere okul projesi

Avrupa’nın vereceği 3 milyar Euro ile Suriyeli göçmenler için yapılacak projeler tamamlandı. Bunlar arasında 6 ilde 70’e yakın okul inşası ve konteyner kentler kurulması da var.

Avansas’tan velilere müjde! Okul harcamalarına sepette büyük indirim, kaçırmayın!

Yaz tatilinin ardından okullar açılırken, okul alışveriş harcamaları velilerin ceplerini yakıyor. Okul alışveriş harcaması 2 bin liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.

Yüksek kiralar ödeyenler dikkat! Seçim öncesinde açıklandı!

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesinin, kira sorununun çözümüne katkı sağlayabileceği görüşünü dile getirdi.

Okl Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Okl Yapı Anonim Şirketi Kadıköy'de Zeynel Abidin Okul ve M. Celalettin Okul ortaklığında kuruldu.

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Avrupalılardan kamp malzemesi ve kuru gıda stoğu

Avrupalılılar, kuru gıda ve konservenin dışında kamp ocakları, uyku tulumu gibi zor şartlarda yaşamaya yardımcı olacak ürünler stoklamaya başladı. Ukrayna’dan gelen mültecilere bağış yapmak için olduğu söylense de tedarik zincirlerinde endişe hâkim…

Airbnb'den Ukraynalı mültecilere ücretsiz konaklama yardımı!

Rusya'nın Ukraynalı sivillere karşı yaptığı saldırılar nedeni ile evini geride bırakmak zorunda kalan ve yurt dışına çıkış yapacaklara yönelik konaklama listeleme hizmeti veren Airbnb şirketi yepyeni bir kampanya başlattı, 100 bin Ukraynalı vatandaşa hiç bir ücret ödemeden konaklama hizmeti verecek.

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Konya'da 8 derslikli okul inşa edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi hayırsever Osman Yaren yardımıyla Bozkır'da 8 derslikli okul inşa etti. Yapımı tamamlanan okul kısa zaman içerisinde eğitim hayatına kazandırılacak.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Niğde'de bir hayırsever okul inşa edilmesi için 2 dönüm arsa bağışladı!

Niğde'de bir hayırsever, eşinin vasiyeti üzerine yaklaşık olarak 2 dönüm arsayı okul inşa edilmesi için bağışladı.

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

Suriyeli mültecilere okul projesi Haberi

Suriyeli mültecilere okul projesi

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun 7 Mart’ta Brüksel’de katılacağı Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesine, Türkiye’nin göçmenlerle ilgili projeleri sunulacak.

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler için AB’nin ayıracağı 3 milyar Euro’luk kaynağın üçte ikisinin yatırım projelerine, üçte birinin de cari maliyelere ayrılması planlandı. Bu projeler kalem kalem şöyle:


120 SAĞLIK TESİSİ

Yatırım projeleri ile 6 ilde 70’e yakın okul inşası planlanıyor. AFAD’dan edinilen bilgiye göre, kapasitesi 50 bini bulacak bu okullarda Suriyeli öğretmenler görev yapacak. Okulda Türkçe ve Arapça eğitim verilecek. 


Eğitim ve sağlık tesisleri Suriyelilerin yoğun bulunduğu şehirlerde olacak. 120 sağlık tesisi kurulacak. Tesislerde hem Suriyeli hem de Türk doktor ve hemşireler görev yapacak.


İçme suyu, atık su şebekesi ve arıtma tesislerinin kurulması da projeler içerisinde yer alacak.


KONTEYNER KENT

Çadırlarla kurulan 25 bin kapasiteli üç AFAD barınma merkezi,...