06 / 05 / 2024

suriyenin yeniden inşaası

suriyenin yeniden inşaası

Suriye’deki iç savaştan Türkiye’de en fazla etkilenen şehir kuşkusuz komşusu Hatay oldu. Hem ticari hem akrabalık ilişkileri yoğun olan iki taraf da, kanlı savaştan maddi manevi yara aldı.

Türkiye’den gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilecek!

Türkiye ve Rusya ilişkilerinde yeni bir sürece girildi: İki ülkenin yatırımcıları, ortak bir fonla Suriye gibi üçüncü ülkelere yatırım yapacak. Türkiye'de bir Rus üniversitesi kurulacak. Gayrimenkul alana vatandaşlık verilecek...

Mardin Nusaybin yeniden inşa ediliyor!

Mardin’in Nusaybin ilçesi yeniden inşa ediliyor. Kayyum olarak atanan Nusaybin kaymakamı Ergün Baysal, ilçede 4 bin 651 konut inşaatının devam ettiği belirtti.

Bingöl Şişmantürk Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için çalışmalara start verdi.

Florida'da evler yeniden inşa edilecek!

ABD'nin Florida eyaletinde İrma kasırgasına karşı Florida Valisi Rick Scott’un olağanüstü hal ilan etmesinin ardından çağrıda bulundu. Scott, ''Evinizi yeniden inşa edebiliriz. Ancak hayatınızı yeniden inşa edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölük filmi için kışla yeniden inşa edildi!

Yönetmen Aytaç Ağırlar'ın çekeceği ve Kaan Yıldırım, Hakan Kurtaş ve Alina Boz’un başrolünü paylaşacağı ‘Bölük’ filmi için beş yıl önce terk edilmiş bir kışla yeniden inşa edildi.

Musul Havalimanı yeniden inşa edilecek!

DEAŞ'ın Musul Havalimanı'na kullanılamayacak derecede zarar verdi. Havalimanının yeniden inşa edilmesi için 50 milyon dolara ihtiyaç olduğu açıklandı.

Gazze'de 4 bin konut yeniden inşa edilmeli!

Filistin Yasama Konseyi Bağımsız Milletvekili Cemal el-Hudri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların üstünden 4 bin konutun yeniden inşa edilmeyi beklediğini ifade etti.

Bursa Müşküle'deki tarihi cami yeniden inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Müşküle'de yer alan tarihi camiyi yeniden inşa etti.

Şırnak yeniden inşa ediliyor!

Çatışmaların sona gelindiği Şırnak'ta yıkılan binaların yerine yenileri inşa ediliyor. Şehirdeki 8 mahallede yeniden inşa edilmek için harekete geçildi.

İstanbul’un 71 meydanı yeniden inşa edilecek!

İstanbul’un en önemli cadde ve meydanları yeniden inşa edilecek. 2.5 yılda yeniden düzenlenecek 71 cadde ve meydan için ihaleye çıkılacak.

Musul'da yıkılan evler yeniden inşa ediliyor!

Musul kent merkezinin batı yakasında yıkılan ve büyük zarar gören evler yeniden inşa ediliyor. Siviller, evlerini hükümetten yardım beklemeden kendi imkanlarıyla yeniden yapıyor.

Mardin Derik ve Dargeçit yeniden inşa edilecek!

İstanbul Arnavutköy Belediyesi,Mardin'in Derik ve Dargeçit ilçelerini yeniden inşa edilecek. Belediye, bölgelere iki kültür ve gençlik merkezi yapacak.

Manisa Muradiye yeniden inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye'de eski imar planına göre döşenen hatları, yeniden inşa edecek.

Türkiye, Somali'yi yeniden inşa ediyor!

Somali İnsani Yardım ve Afet İşleri Bakanı Ahmed: "Türkiye'nin, Türk Hükümetinin yardım yöntemleri diğer ülkelerden çok çok farklı. Türkler hem insani yardımda bulunuyor hem de gelişmemiz, kalkınmamız için yardım ediyor. Yani Somali'yi yeniden inşa ediyor" dedi.

suriyenin yeniden inşaası Haberi

suriyenin yeniden inşaası

Suriye’deki iç savaştan Türkiye’de en fazla etkilenen şehir kuşkusuz komşusu Hatay oldu. Hem ticari hem akrabalık ilişkileri yoğun olan iki taraf da, kanlı savaştan maddi manevi yara aldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ortadoğu’nun yangın yerine dönmesinden en fazla etkilenen şehrin Hatay olduğunu belirterek, "Şu anda teşvike en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Ama Suriye’de çözüm çok yakın. Kaos bittiğinde Hatay da hızla yükselişe geçecek. Suriye'nin yeniden inşasında da en büyük rolü biz oynarız. Firmalarımız bunu yapabilecek yeterlilikte" diyor.


1)  Yanıbaşınızda yıllardır süren bir savaş var. Hatay’a yansıması nasıl oldu, neler oluyor Hatay’da?


Hatay çok özel bir şehir kendine özgü kimliği olan bir şehir. Bu şehirde yüzyıllardır barış hakim olmuş. Ortadoğu’nun hemen bitişiğinde, Anadolu’nun içinde; Anadolu ile Ortadoğu’nun kesişme noktasında olması,...