02 / 05 / 2024

Süryani Cemaati arazi iadesi

Süryani Cemaati arazi iadesi

Başbakan Davutoğlu, gayrimüslim kanaat önderleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlar kapsamında cemaatlere iade edilen arazi sayısının bin 14'e ulaştığı bildirildi.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara son dakika uyarısı: Aman bu tuzağa düşmeyin!

Emlak piyasasında yine dolandırıcılık olayları gündeme geldi. Uygun fiyatlı arsa ve arazi arayanlara bir son dakika uyarısı yapıldı. İşte o açıklama...

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim ve taksitle 96 bin 400 metrekare arazi!

Yeşilova Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Burdur Yeşilova'daki araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi için yüzde 20 indirim imkanının yanı sıra taksit imkanı da sağlanıyor.

Milli Emlak'tan Konya'da taksitle arazi!

Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan 30 bin 352 metrekare alana sahip araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi için taksit imkanı sağlanıyor.

Gölmarmara Belediyesi 31 bin metrekarelik arazi satacak!

Manisa İli Gölmarmara Belediye Başkanlığı, Manisa Gölmarmara'da yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi 31 bin 79 metrekare alana sahip.

İzmir'de arazi fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Kınık Belediyesi, İzmir Kınık'ta yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arazi Cumalı Mahallesi'nde bulunuyor.

Karayolları bu ilde arazi satacak! İhalesi 8 Kasım'da!

Karayolları Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum Aziziye'de arazi satacak. Söz konusu arazi 76 bin 804 metrekare alana sahip.

Manisa'da 31 bin metrekarelik arazi satılacak! Kaçırmayın!

Manisa İli Gölmarmara Belediye Başkanlığı, Manisa Gölmarmara'da yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi 31 bin 79 metrekare alana sahip.

Konya'da 10 bin 500 metrekarelik arazi satılacak! Kaçırmayın!

Konya İli Ereğli Belediye Başkanlığı, Konya Talatpaşa Mahallesi'nde yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi 10 bin 587 metrekare alana sahip.

Eczacıbaşı’nın Kartal’daki arazisi 1 milyar dolara Katarlılara mı satılıyor?

Eczacıbaşı Grubu’nun sahibi olduğu Kartal’daki 318 dönümlük arazisi ile ilgili satış haberi emlak sektörüne bomba gibi düştü. İddiaya göre denize sıfır arazi Katarlılara 1 milyar dolara satılıyor.

Süryani Cemaati arazi iadesi Haberi

Süryani Cemaati arazi iadesi

Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlar kapsamında cemaatlere iade edilen arazi sayısının bin 14'e ulaştığı, Mor Gabriel Vakfına ait 244 dönümlük arazinin Süryani cemaatine iade edildiği, 150 gayrimenkulün iadesi için de değerlendirme sürecinin devam ettiği bildirildi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam Ankara Palas'ta düzenlenen yemekte, gayrimüslim kanaat önderleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmuştu. 


Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinötürlüğünün internet sitesinden de Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlara ilişkin bilgilere yer verildi. 


Buna göre, farklı inanç gruplarının dini özgürlük ve toplumsal yaşama dair taleplerine demokratikleşme reformlarıyla yanıt verildi. Bu kapsamda vakıf arazilerinin iade sürecine devam edildi.


Bugüne kadar bin 14 vakıf arazisi cemaatlere iade edildi. 30 Eylül 2013'te açıklanan Demokratikleşme Paketi kapsamında, Mor Gabriel Vakfına ait 244 dönümlük arazi Süryani cemaatine verildi. Bununla tarihin...