28 / 04 / 2024

Suudi Al Rajhi Group Beyttürk iş birliği

Suudi Al Rajhi Group Beyttürk iş birliği

Türk inşaat sektörünün yabancıya konut satışında önde gelen şirketlerinden Beyttürk İnşaat, Al Rajhi Group ile İstanbul, Bursa veYalova çevresinde konut, rezidans ve otel yatırımları konularında işbirliği yapmak üzere bir mutabakat zaptı imzaladı.

Londra'nın malikaneleri kapış kapış gidiyor! Bakın bu malikaneleri kim alıyor! 

Londra'daki süper prime emlak piyasası adeta bir patlama yaşıyor. Suudi Arabistan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'den gelen alıcılar, metrekare başına ortalama 4 bin 306 Sterlin'e çıkan malikaneleri kapış kapış alıyor.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Suudi Arabistan da haftada 3 gün tatili planlıyor

Suudi Arabistan'da bakanlık istihdamı ve verimi artırmak için çalışma sistemini incelediklerini ve gözden geçirdiklerini açıkladı. BAE’den sonra bu ülkede de hafta sonu tatili 3 güne çıkabilir.

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Hakan Bucak: Suudi Arabistan ambargosu, sektörümüz için bir kayıp değil!

Suudi Arabistan’ın Türkiye’de konut alan vatandaşlarına baskı uygulamaya başladığını söyleyenMars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Ambargo, Türk ürünleriyle başladı. Suudi Arabistan ekonomik olarak domine ettiği bazı ülkeleri de Türkiye’ye karşı etkilemeye çalışıyor" dedi.

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!

Suudi Arabistan, gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla vergilerde değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, alım-satım için yüzde 5 işlem vergisi uygulayacak...

İnşaat devi Binladin Group çalışanlardan maaş tepkisi!

Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden olan Binladin Group, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle Nisan ve Mayıs aylarında çalışanlarından bazılarının maaşlarını ödeyemedi. 100 bin çalışanı olan ve 15 milyar dolarlık borcunu yapılandıramayan şirketin, bu ay maaşları ödeyip ödeyemeyeceği de bel

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...

Al Khobar Mixed Use projesine Architizer Awards’tan ödül!

Avcı Architects tarafından Suudi Arabistan’ın en büyük metropolitan bölgesinin Basra Körfezi kıyısında tasarlanan “Al Khobar Mixed Use” projesi Architizer A+ Awards’ta “Popular Choice” ödülünün kazananı oldu.

Suudi Prens'in ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı!

Suudi Arabistan'da yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan ve dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Suudi Prens Talal'in, ortağı olduğu oteller satışa çıkarıldı.

Suudi Al Rajhi Group Beyttürk iş birliği Haberi

Suudi Al Rajhi Group Beyttürk iş birliği

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman “Amacımız sadece Türkiye’de konut satmak değil. Körfez Ülkelerinin büyük yatırımcılarıyla büyük çaplı yatırımlar gerçekleştirerek Türkiye’ye döviz girdisi sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak” dedi. Barman “Al Rajhi Ailesi Suudi Arabistan’ın önde gelen ailelerinden. Aynı zamanda Suudi Arabistan’ın en büyük bankalarından biri olan Al Rajhi Bankası’nın en üst düzey temsilcilerinden. Türkiye’de şu ana kadar bizim projelerimize yaklaşık olarak 10-15 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiler. Türkiye gayrimenkul pazarında bizimle hareket etmek istiyorlar. Bu işbirliği çerçevesinde büyük hacimli konut, rezidans ve otel projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Star...