22 / 05 / 2024

Suudi Arabistanda bir evde yangın çıktı

Suudi Arabistanda bir evde yangın çıktı

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın güney batısındaki El-Hicre kentindeki bir evde çıkan yangında aynı aileden 7 kişi öldü.İtfaiyenin, uzun çalışmalar neticesinde yangının söndürüldüğün bildirildi.

Vaat Holding, Suudi Arabistan'daki konut projesi için düğmeye bastı!

İnşaat, turizm, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Vaat Holding, Suudi Arabistan üzerinden yurt dışı açılımını genişletecek. İlk etapta Suudi Arabistan’da bir konut projesi yapacak olan Grup, gıda alanında da süt ve ayrıca, salça fabrikası kuracak.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dış ticaret hacminin 2023’ün ilk yarısında 3,4 milyar dolara ulaştığını söyledi. Bolat, hedeflerinin bu rakamı uzun vadede 30 milyar dolara çıkarmak istediklerini vurguladı.

Suudi Arabistan'ın ambargosu, Türk müteahhitlerini vurdu!

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı resmi bir ambargo uygulaması da Türk ürünlerinin ülkeye girişimde bir takım zorluklar çıkartıyor. Suudi Arabistan'ın bu kararından da en çok etkilenen müteahhitlik sektörü oldu...

Hakan Bucak: Suudi Arabistan ambargosu, sektörümüz için bir kayıp değil!

Suudi Arabistan’ın Türkiye’de konut alan vatandaşlarına baskı uygulamaya başladığını söyleyenMars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Ambargo, Türk ürünleriyle başladı. Suudi Arabistan ekonomik olarak domine ettiği bazı ülkeleri de Türkiye’ye karşı etkilemeye çalışıyor" dedi.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Tapu sorgulamaya kısıtlama!

Kanal İstanbul projesinin güzergâhında bulunan mülkiyet tartışmaları devam ederken bölgede Kuveytli bir şirketin 53 dönüm, Suudi Arabistanlı bir iş insanın da 9 dönüm arazi almasının duyulmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü belediyelerin tapu bilgilerine ulaşım kısıtlandı.

Rusya,Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın onayladığı ortak bir finans merkezi kurulmalı!

Rusya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatörü Malik Kerimov yaptığı açıklamada “İslam ülkeleri ortak bir finans merkezi kurmalı.” diye konuştu. 

Suudi Veliaht Prensi: İran ile savaş küresel ekonomiyi çökertir!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve İran ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalar yaptı. Bin Selman, İran ile askeri değil, siyasi bir çözümü tercih edeceğini belirtti.

Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırıda dünya ekonomisi nasıl etkilenir?

Suudi Arabistan'da petrol tesislerine düzenlenen saldırının ardından petrol güne yüzde 20'ye yakın bir yükseliş ile başladı. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, sabah saatlerinde yüzde 19,5 artış göstererek Körfez Savaşı'nın sürdüğü 1991 yılından bu yana en büyük günlük yükselişini yaşadı.

Suudi Arabistan "Orta Doğu'nun Rivierası"nı kuruyor!

Suudi Arabistan ülkeye daha fazla turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesi başlattı.

Suudi Arabistan Kızıl Deniz'de dev projeye başladı!

Suudi Arabistan turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesine başladı. Orta Doğu'nun Rivierası" olarak anılan projenin ismi Amaala olarak açıklandı.

Suudi Arabistan'da 3 yılda 30 sinema salonu inşa edilecek!

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Suudi Arabistan'da sinema salonları inşa edecek bir şirkete daha ruhsat verildi.

Suudi Arabistanda bir evde yangın çıktı Haberi

Suudi Arabistanda bir evde yangın çıktı

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, güney batıda bulunan El-Hicre kentinin El-Baha bölgesindeki bir evde, sebebi bilinmeyen nedenle çıkan yangında aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti.    


Sivil Savunma Kurumunun başkan yardımcısı Abdullah ez-Zabiyye, yaptığı açıklamada, ihbar üzerine olay yerine giden ambulans ve itfaiye ekiplerinin yangının etraftaki evlere yayılmaması için büyük çaba gösterdiğini belirtti.


İtfaiyenin, uzun çalışmalar neticesinde yangının söndürüldüğün bildirildi.


Dumandan etkilenerek öldükleri tahmin edilen kişilerin cesetleri ambulanslarla morga...