28 / 08 / 2024

Süveyş Kanalı hangi denizleri birbirine bağlar

Süveyş Kanalı hangi denizleri birbirine bağlar

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi yönetimi, ikinci bir kanal açmak için çalışmalara hız verirken New York Times gazetesinde ilk kanalın Akdeniz’in ekolojik dengesini nasıl olumsuz etkilediğine dair bir makale yayınlandı.

Kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde sizleri neler bekliyor?

Kira sözleşmeleri, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşmeye deniliyor. Peki kira sözleşmesinde hangi maddeler yer alıyor? Kiracılar dikkat...

Toprak Mahsulleri Ofisi 119 personel alımı yapacağını duyurdu!

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından 119 kadrolu devlet memuru alımı yapılacağı açıklandı. Bu süreçte hangi kontenjanlara personel alınacak? Lise, önlisans, lisans mezunu memur alımı branş ve şartları neler ve başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

2 milyon TL'nin güncel aylık faizi ne kadar? 

Mevduat faizlerinin artmasından sonra hangi bankanın ne kadar faiz verdiği, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bu süreçte, hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor?

A101 11-17 Mayıs yeni aktüel kataloğu! A101’de şimdi de dana kıyma, siyah çay, yoğurt, peynir ve balda indirim var!

A101 her hafta olduğu gibi bu hafta da merakla beklenen “Haftanın Yıldızları” aktüel kataloğunu resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. Peki A101'de 11-17 Mayıs 2024 tarihlerinde hangi ürünler indirimde?

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

1.5 milyon TL'ye sıfır hangi otomobil alınır?

Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlar aralık ayındaki fiyatları mercek altına aldı. Peki 2024 yılına girmeden önce 1.5 milyon TL'ye sıfır hangi otomobil alınır? İşte detaylar...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Banu Sürek kimdir? Hangi bankada üst düzey yönetici olarak çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Banu Sürek ne zaman ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversiteden mezun oldu? Yurt dışına neden gitti? Hangi bankada çalıştı? Evli mi, çocuğu var mı? İngilizce biliyor mu? İndex Bilgisayar’da hangi alanda görev alıyor? İşte Banu Sürek ile ilgili merak edilen her şey...

Mehmet Sırrı Erkan kimdir? Hangi firmalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi pozisyonda çalışıyor?

Mehmet Sırrı Erkan hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatına nerede başladı? Hangi bankalarda çalıştı? Ne zaman yönetim kurulu başkanı oldu? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi görevde yer alıyor? İşte Mehmet Sırrı Erkan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Yatırım liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz! Altın ve dövizde yükseliş sürecek mi? Hangi hisseler prim yaptı?

Yatırım liginde bu hafta en fazla kazandıran yatırım araçları altın ve döviz oldu. Borsa İstanbul ise haftalık bazda yüzde 2,68 oranında değer kaybıyla yatırımcılarını üzdü.

En ucuz kurbanlıklar nerede satılıyor? Hangi market zam oranını arttırdı?

 Migros ve A101 ve CarrefourSA gibi süpermarketlerin sattığı kurbanlıkların fiyatları gündeme düştü. Kurban bayramına az bir zaman kala vatandaşlar, en ucuz kurbanlık fiyatları hangi süpermarketlerde bulunuyor? Hangi market zam oranını en fazla artırdı? sorularının cevabını arıyor.

Ahmet Süleyman Karakaya hangi okuldan mezun oldu? Ne zaman genel müdür yardımcısı oldu?

Körfez GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda, Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi olan Türk iş insanı Ahmet Süleyman Karakaya, nerede doğdu? Hangi bölümde okudu? Hangi görevlerde yer aldı? İşte Ahmet Süleyman Karakaya ile ilgili merak edilen her şey...

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Süveyş Kanalı hangi denizleri birbirine bağlar Haberi

Süveyş Kanalı hangi denizleri birbirine bağlar

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kanal İstanbul sözümüzü unutmadık’ sözleriyle yeniden gündeme getirdiği Karadeniz’i Marmara’ya bağlayacak su yoluyla ilgili tartışma sürerken, benzer bir mesele Mısır’da gündemde. Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi’nin Süveyş Kanalı’nı genişletme projesinin Akdeniz’de ekolojik açıdan büyük sorunlara yol açmasından endişe ediliyor. New York Times gazetesinin Biological Invasions (Biyolojik İstilalar) adlı araştırma dergisine dayanarak yayımladığı makalede de bu konuya yer verildi. Var olan kanala paralel yeni bir su yolunun inşa edilmesini ve mevcut kanalın genişletilmesini öngören Sisi’nin projesi, Kızıldeniz’den Akdeniz’e istilacı deniz canlılarını taşıyan Süveyş Kanalı’ndan daha fazla ‘istilacı’ geçişine neden olacak. İsrail’deki Okyanus Bilimi Ulusal Enstitüsü’nden Bella S. Galil, “Rus ruleti oynuyoruz ve söz konusu olan bir körfez ya da nehir değil, Akdeniz’in tamamı” diyerek durumun ciddiyetini...