08 / 05 / 2024

süveyş Kanalı projesinin uzunluğu

süveyş Kanalı projesinin uzunluğu

Mısır, Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan 145 yıllık Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor. 72 kilometrelik projenin 4 milyar dolara mal olması bekleniyor.

TOKİ Isparta 2023 projesi yarın ihaleye çıkıyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Isparta Sütçüler projesinin ihalesi yarın yapılacak. Söz konusu projede 124 adet konut yer alıyor.

Muhit Sancaktepe'de teslimler 2022'nin sonunda!

Reysaş GYO portföyünde yer alan İstanbul ili Sancaktepe ilçesi 1975 parselde inşası süren Muhit projesinin 1. fazının 2022'nin sonunda, 2. fazının ise Haziran 2023'te yapılacağı belirtildi. 

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Özgür Özel'den Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "'Kanal İstanbul'a para veren parasını alamaz' diyoruz, şimdiden uyarıyoruz. Büyükelçileri uyarıyoruz, 'Türkiye'yi şikayet etti' diyorlar." diye konuştu.

Mehmet Barlas: İmamoğlu, Kanal İstanbul için cumhurbaşkanıyla çalışırsa yapıcı olur!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı yazısında "Kanal İstanbul'un yapımında Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyum içinde çalışırsa ileride Türk siyasetinde yapıcı bir isim olarak yer alır" ifadelerine yer verdi.

TOKİ Isparta Sütçüler 124 konut ihalesi yarın!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Isparta Sütçüler projesinin ihalesini yarın saat 14:00'te gerçekleştirecek.

Kanal İstanbul projesi Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Kanal İstanbul, Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Kanal İstanbul gerçekleri!

Akşam gazetesi yazası Serkan Fıçıcı bugünkü yazısında Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Kanal İstanbul gerçekleri...

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Kanal İstanbul nasıl inşa edilecek?

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi'nin temel atma töreni için geri sayım başladı. Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Acet bugünkü köşe yazısında Kanal İstanbul'un inşaatını kaleme aldı. İşte o yazı...

Kanal İstanbul Bülent Ecevit'in projesi mi?

Uzunca bir süredir tartışmalara neden olan Kanal İstanbul Projesi bu yaz aylarında hayata geçiyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin kaleme aldı.

Kanal İstanbul neden gerekli? 

Milliyet gazetesi yazarı Abdullah Karakuş bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin neden gerekli olduğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Karakuş'un yazısı...

süveyş Kanalı projesinin uzunluğu Haberi

süveyş Kanalı projesinin uzunluğu

Mısır, Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayan 145 yıllık Süveyş Kanalı'na paralel yeni bir kanal inşa etmeyi planlıyor. 4 milyar dolara mal olması beklenen 72 kilometrelik yeni kanal, Asya ve Avrupa arasındaki bu en kısa deniz yolunun kapasitesini artıracak. 


Süveyş Kanalı'nm işletmesinden sorumlu kurum başkanı Mohab Marnish, yeni kanal projesi kapsamında 35 kilometre uzunluğunda kum kazı ile 37 kilometre genişletme ve derinleştirme çalışmasının yapılacağını belirterek, proje kapsamında 163 kilometre uzunluğundaki Süveyş Kanalı'nm da genişletilebileceğine işaret etti. Mısır'a yılda yaklaşık 5 milyar dolar gelir getiren Süveyş Kanalı 1869 yılında 10 yıllık yoğun bir çalışma sonrası açılmıştı. 


"Mega projelerden biri" Söz konusu yeni kanala ilk kepçenin vurulmasıyla ilgili düzenlenen törene, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi de katıldı ve inşaatın büyük bölümünün gelecek yıl tamamlanacağını,...