18 / 05 / 2024

Sveti Stefan Bulgar Kilisesinde son durum

Sveti Stefan Bulgar Kilisesinde son durum

Haliç'in kıyısında bulunan ve 'Demir Kilise' olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi yeniden hayat buluyor. Kilisenin dış cephe restorasyonu devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kilisenin içinin yenilenmesi için de ihaleye çıktı.

Jardonmacher Investments Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jardonmacher Investments Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Fedor Stefanıdı tarafından kuruldu.

Agc Grup İnşaat Mühendislik Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Agc Grup İnşaat Mühendislik Dış Ticaret Anonim Şirketi Beykoz'da Hüseyin Kaymaz, Kenan Uygur ve Stefan Strohmeıer ortaklığında kuruldu.

Sab Turizm İnşaat Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Sab Turizm İnşaat Gıda Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ali Hadar Şimşek ve Stefan Westermayer ortaklığında kuruldu.

Platz Mimarlık Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Platz Mimarlık Tasarım Limited Şirketi Beyoğlu'nda Nikolai Rizo ve Stefan Rizo ortaklığında kuruldu.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Antalya Havalimanı'na 450 milyon avroluk terminal yatırımı!

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, ''Antalya Havalimanı'na bugüne kadar 450 milyon avronun üzerinde terminal yatırımı yapıldı'' dedi.

Fraport AG Türkiye’deki havalimanı yatırımlarından umutlu!

Fraport AG CEO’su Stefan Schulte  Antalya Havalimanı’nın işletmesinde 20 ‘nci yılı devirmelerini toplantı ile kutladı. Schulte, "20 yıldır Türkiye pazarındayız. Türkiye, bu zaman içinde inanılmaz başarı ve gelişmeye imza attı. Türkiye'de bulunmaktan gurur duyuyoruz" dedi…

IMF'nin yeni başkanı seçildi!

Bulgar asıllı Kristalina Georgieva, Uluslararası Para Fonu'nun yeni başkanı oldu. Georgieva'nın 1 Ekim'den itibaren IMF başkanı olması kararını açıkladı.

Mimar Fikriye Bulunmaz'a Bulgaristan'dan ödül!

Balat'taki "Demir Kilise" olarak bilinen Stevi Stefan Kilisesi'ni restore eden Fikriye Bulunmaz yaptığı çalışmasıyla Bulgaristan'dan ödül aldı. 

Stefan Zeiselmaier, ECE Türkiye'nin yeni CEO'su oldu!

Stefan Zeiselmaier, ECE Türkiye’nin yeni CEO’su olarak atandı. ECE Grubu CIO’su Henrie W. Kötter, “ECE Türkiye’nin yönetimini Stefan Zeiselmaier’e emanet etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi...

Sveti Stefan Bulgar Kilisesinde son durum Haberi

Sveti Stefan Bulgar Kilisesinde son durum

Haliç'in kıyısında bulunan ve 'Demir Kilise' olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi yeniden hayat buluyor. Tahta iskelelerle çevrelenen kilisenin dış cephe restorasyonu devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kilisenin içinin yenilenmesi için de ihaleye çıktı. Tarihi kilisenin iç ve dış restorasyonu için yaklaşık 10 milyon lira harcanacak.


Tonlarca ağırlıktaki demir parçalar, gemilere yüklenerek Avusturya'nın başkenti Viyana'dan Tuna nehri ve Boğazlar yoluyla İstanbul'a doğru yola çıktı. İstanbul'un Altınboynuzu Haliç'in kıyısında adeta bir yap-boz gibi birleştirilen demir yığınları, 1898'de ibadete açılarak Bulgarların önemli dini sembollerinden biri oldu. Dünyada sadece 2 tane olan demir kiliselerden diğeri zamanla yok olunca Stevi Stefan kilisesi dünyadaki tek demir kilise olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor.


Demir kiliseye tahta iskele


İBB Fenerde bulunan kilisenin restorasyonu için düğmeye bastı. Zemin güçlendirme çalışmalarının...