14 / 05 / 2024

taca inşat ödül

taca inşat ödül

ENR, her yıl dünyada 250 müteahhitlik firması sıralamasını yayınlıyor. Türk müteahhitleri, Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Türkiye'ye bu yıl 4 ödül geldi. 

Wyndham Grup düğmeye bastı: Cumhuriyet’in 100. yılında 105 otel 10 marka!

Wyndham Grup düğmeye bastı. Türkiye'de hedef büyüten dev otel zinciri Cumhuriyet’in 100. yılında 105 otel 10 marka için harekete geçti.

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Atölye'ye Dünya Mimarlık Topluluğu'ndan çifte ödül!

Atölye’nin Özel Sezin Okulu’nun anaokulu ve ilkokul bölümleri için hayata geçirdiği mekânsal tasarım ve kültürel değişim projesi, çifte ödül aldı.

Park Mozaik 'Konutlar İçin LEED Ödülü'nde yılın projesi seçildi!

TEPE ve MESA’nın ortak imzasıyla inşa edilen Park Mozaik projesi, USGBC Konutlar İçin LEED Ödülü başlığı altında hem Yılın Projesi hem de Seçkin Konut Projesi ödülüne layık görüldü...

Mimar Ahmet Vefik Alp’in Gebze ‘Bilimkent’ projesine uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

Eskişehir'in tren garı projesine 2020 Dünya Mimarlık Ödülü!

Eskişehir'de inşaatına başlayan yüksek hızlı tren garı projesi, Dünya Mimarlar Topluluğu tarafından verilen 2020 Dünya Mimarlık Ödülü’nü alamaya hak kazandı.

SKB’den Bursa'nın sağlıklı şehir projelerine para ödülü!

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (SKB), 2020 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması başvurularını kabul etmeye başladı. SKB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu yıl rekabeti artırmak için her başarı için para ödülü vereceğiz” dedi.

R.E.D. Invest'in ilk yıl portföy hacmi hedefi 5 milyar TL!

Gayrimenkul sektöründe teknolojik araçların etkin bir şekilde kullanılarak doğru portföyü doğru yatırımcıyla buluşturan  R.E.D. Invest’in portföy hacmi ilk ayında 600 milyon TL’ye ulaştı. R.E.D. Invest’in ilk yıl portföy hacmi hedefi ise 5 milyar TL olarak açıklandı.

Ankara Güdül Kent Müzesi ve Öğrenci Yurdu açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, toplu açılış töreni için Güdül’deydi.

KİPTAŞ Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaat başlıyor!

KİPTAŞ'ın Kartal'da planladığı 530 konutluk kentsel dönüşüm projesinde inşaat başlıyor. Projede teslimler eng eç 2021'de gerçekleşecek..

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

taca inşat ödül Haberi

taca inşat ödül

Sabah Gazetesi yazarlarından Şeref Oğuz bugünkü yazısında, gerçekleştirilen ENR etkinliğini değerlendirdi. İşte, Şeref Oğuz'un yazısı..

Taca İnşaat aynı zamanda Antalya Expo'yu inşa eden şirket. Antalya Expo, dünyada yalnızca Antalya'da belirli bir bölgede yetişen kum şakayığı çiçeği ve Antalya'nın Kaleiçi'ndeki tarihi Üçkapı eserlerinden ilham alınarak tasarlanan 114 metrelik yapı, Engineering News-Record (ENR) tarafından 'Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı' seçildi. Antalya Expo'nun ödül töreni için gittiğimiz New York'ta Tayyar Akkurt'un oğlu ve şirketin yönetim kurulu üyesi Tolga Akkurt ile ödül sürecini de konuştuk. Tolga Akkurt, ödülü babası Tayyar Akkurt ile birlikte aldıktan sonra Antalya'nın simgesi haline gelen Expo Kulesi'ni 11 ayda tamamladıklarını belirterek, "ENR jürisi, 'İş güvenliği, inşaat kalitesi, yaratıcılık, projenin tasarımı ve üretim zorluğu' kriterlerine göre değerlendirme yapıyor. Antalya Expo Kulesi,...