30 / 04 / 2024

tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır

tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır

Bir dairede yapılacak tadilatlar için belediyeden ruhsat almak gerekebiliyor. Gerekli olan bu ruhsat "tadilat ruhsatı" olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat gerekli mi?

Prefabrik evler son zamanlarda bir hayli gündemde yer almaktadır. Durum böyle olunca ruhsat ve izin konusu da prefabrik evler için araştırılmaya başlandı.

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Evsa Tadilat Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Evsa Tadilat Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi Sultanbeyli'de İsmet Güler tarafından kuruldu.

Olive Mimari Yapı İnşaat Tadilat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Olive Mimari Yapı İnşaat Tadilat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Selma Demir tarafından kuruldu.

Taştanlar Tadilat Dekorasyon Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Taştanlar Tadilat Dekorasyon Ve İnşaat Limited Şirketi Kağıthane'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Taştan tarafından kuruldu.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi: Zorlu Konak projesinin tadilat ruhsatı iptal edilsin!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Zorlu Konak projesine verilen tadilat ruhsatının iptalini talep etti.

Vakıf GYO Cubes Ankara'nın tadilat ruhsatı alındı!

Vakıf GYO'nun Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'ndeki projesi "Cubes Ankara Projesi"nin yapı tadilat ruhsatı alındı. 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu'nda 456 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu projesinde 120 adet olan konut sayısı 116 adet ve 309 adet olan ticari ünite sayısı 340 adet olacak şekilde tadilat ruhsatı alındı. 

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

Yeni yapılarda bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlar alınmayacak!

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yapılan değişiklikler arasında, inşa edilecek binalara ilişkin ruhsat ve izinler, inşaat harcları ve imar harçlarıda yer aldı...

tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır Haberi

tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır

Tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?

Bir dairede yapılacak tadilatlar için belediyeden ruhsat almak gerekebiliyor. Alınması gereken bu ruhsat tadilat ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?


Tadilat ruhsatı almadan önce, öncelikle evde gerçekleştirilecek tadilatın ruhsat gerektirip gerektirmediğine bakılması gerekiyor. Nitekim, birtakım küçük tadilatlar için ruhsat alınmasına gerek duyulmuyor.


Örneğin, boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat alınmıyor.


Ancak, dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar tadilat ruhsatı gerektiriyor. Söz konusu tadilat ruhsatı belediyeden alınıyor. Peki, belediyeden tadilat ruhsatı nasıl alınır?


Belediyeden tadilat ruhsatı almak için gerekli bilgi ve belgeler ile bir dilekçe ile...