30 / 04 / 2024

Tahir Çalgünerden mimarlar odasına çağrı

Tahir Çalgünerden mimarlar odasına çağrı

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.

Mimarlar yeşil mimari trendini masaya yatırdı!

Teknoloji ve internet güzellik algımızı değiştirdi. Artık güzel olmayan bir yerde çalışmak hatta bir kahve bile içmek istemiyoruz. Mimarlar değişen güzellik algısını, yeşil mimari trendini ve güncellenen çalışma ortamlarını değerlendirdi.

İki planlama, iki ODTÜ!

Şehir Plancısı Tahir Çalgüner, Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinin ana kararı üzerine açıklama yaptı...

Tahir Büyükakın Mimarlık Günü'nü kutladı!

Dünya Mimarlar günü için bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, mimarinin kültürün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

AUAP 2038 Ana ulaşım planında son durum!

Duruş Gazetesi köşe yazarı olan Tahir Çalgüner Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 Ulaşım master planını değerlendirdi. İşte o haber...

ODTÜ’de 3. transit yol gündemde!

Sehir plancısı Tahir Çalgüner, yerel ve genel gündem içinde unutturulan ODTÜ koruma amaçlı imar planı hakkında bir hafıza tazelemesi yaparak bazı soruları tekrar gündeme getirdi ve bazı sitemlerde bulundu.

Üniversite kampüsleri arsa olarak görülüyor!

Akademisyen ve şehir plancısı Tahir Çalgüner, bazı üniversite yetkililerinin adeta emlakçı gibi, davrandığını öne sürerek, “Bazı üniversite kampüsleri arsa, ofisi olarak görülmektedir” dedi.

Mimarlar Odası davalarda önemli rol oynuyor!

Ulusal Ses Gazetesi'nin yazarlarından Tahir Çalgüner bugünkü yazısında Mimarlar Odası'nın yargıdaki yerinden bahsetti. İşte Tahir Çalgüner'in o yazısı...

AUAP 2038 Ana ulaşım planı ne zaman yapılacak?

Gökçek'in ATO' konferans salonunda yapılan 2016 yılı ve sonrası ANKARA proje sunumlarını değerlendiren Şehir Plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Ulaşım projelerini kısmen dinledik ancak "Ana ulaşım planından" haber yok dedi.

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.

Tahir Çalgüner: Kelime oyunu ile ODTÜ'yü yol yapıyorlar!

Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Tahir Çalgüner 2014 başlarında, ODTÜ’nün tam ortasından yol geçebilir. İki farklı güzergah varmış gibi gösteriliyor. Tek bir güzergah var. Kelime oyunu yapıyorlar...

Tahir Çalgüner: Ankara Bypass Yolu'nun toplam güzergahı sakat!

Tahir Çalgüler: Ankara By-Pass Yolu, Anadolu Bulvarı trafik yükünü azaltmaz sadece Ankaralıya ip atlatır. Bu yolun gerçek amacı "AVM geri servis yolu"dur, trafiği rahatlatmaz. "Önce yol (lar), AVM... Sonra plan...

Yeni mezun mimarlar kendi ofisini açmak için 10 yıl tecrübe edinmeli!

Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, yeni mezun mimarların kendi ofisini açmak için 10 yıl tecrübe edinmesi gerektiğinin altını çizdi. Evrenol, üniversitelerden yeni mezun olan mimarlar için tavsiyede bulundu.

İnşaat Yüksek Mühendisi Tahir Odabaş vefat etti!

İstanbul teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü 1965 yılı mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Tahir Odabaş vefat etti. Odabaş için ailesi ve sevdikleri gazetede taziye ilanı yayınlattı..

Tahir Çalgünerden mimarlar odasına çağrı Haberi

Tahir Çalgünerden mimarlar odasına çağrı

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini ve tek bir davada toplanmasını söyleyen Şehir plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.


ODTÜ rektörünün açılan yol davalarına müdahil bile olmaması ve "tünel yol" ısrarını da anlamsız bulan Çalgüner; açılan davaların da  suya sabuna dokunmayan  teknik açıdan çok zayıf  davalar olduğununu belirterek; şu anda  Çayyolu'ndan -Dikmene uzayan ODTÜ yol güzergahına açılan tek bir güzergah  davası yok...Güzergahın toplamı büyük resim içinde sakat dedi. Dolayısıyla "davasız" bırakılan  "ODTÜ" bilerek yada bilmeyerek  kaderine  ve ranta teslim edilmiştir dedi. Meslek odalarının ODTÜ rektörlük hegomanyasından kurtulmalarını,  dava açmış olmak için dava açmalarının meslek camiasında hoş karşılanmadığını ve etik bir duruş olmadığını...