07 / 05 / 2024

Tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmazsa ne olur

Tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmazsa ne olur

Kiraya verdiğiniz gayrimenkulüzün tahliyesini istediğinizi ancak kiracınızın evi boşaltmadığını farz edelim. Buna göre, tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmazsa ne olur? Kiracı tahliye kararı nasıl uygulanır?

Depremde 150 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi yakalama kararına rağmen mal varlığını sattı!

6 Şubat depremlerinde 150 kişinin öldüğü Palmiye Sitesi'nin müteahhidi Ali Babaoğlu’nun yurt dışı yasağı ve yakalama kararı olmasına karşın mal varlığını sattığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde tarım arazileri yapılaşmaya açıldı!

Yargının “dur” kararına rağmen, tarım arazileri ve zeytinlikler yapılaşmaya açıldı. İşte ayrıntılar ve konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!

11 Aralık 2023 tarihinde Trabzon İdare Mahkemesi tarafından inşaat ruhsatı iptal edilen Trabzon Forum Alışveriş Merkezi ek binasında ruhsatsız çalışmaların devam etmesi tepki çekti. Söz konusu inşaatı belediye de engelleyemedi. Yaşanan duruma vatandaşlar adeta isyan etti.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

'Rektörlük lojmanı' diye lüks villa kiraladı! Kirasını üniversite ödedi! Rektör tahliye kararına rağmen evi boşaltmıyor

2024 yılında kira sözleşmesi sona ermesine rağmen İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Rektör Mustafa Berktaş villayı boşaltmadı.

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Erdoğan, kira fiyatları konusunda bir konut sahibine "Sende vicdan var mı?" diye sormuştu. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracılarına yedi kat zam dayattığı ortaya çıktı. Vatandaşlara "Kira tutarını 18 bin lira olarak belirlenmiştir” yazısı gönderildi.

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'nın banliyölerinde gayrimennkul fiyatlarında önemli artışlar görülürken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e ulaşmış olan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmazsa ne olur Haberi

Tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmazsa ne olur

Tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmazsa ne olur?

Tahliye kararına rağmen kiracı evi boşaltmaması halinde, mahkemenin gerekçeli kararı gereği icraya konularak hemen tahliye istenebiliyor.


Kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belirli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği karara kadar tahliyenin uygulanması bekletiliyor.


Kiracı tahliye kararı nasıl uygulanır?

Tahliye kararına rağmen, teminatın yatırılmaması halinde mal sahibi, icra memuru ile, kiraya konu olan yerin tahliye edilmesini sağlayabiliyor. Bu şekilde yapılacak tahliye işleminde polisin de yardımı alınarak kiracıya ait olan mallar, kiralanan gayrimenkulün dışına çıkarılabiliyor.


Kiracının orada bulunmaması halinde, mallar yediemin olarak bir depoya teslim ediliyor.





Işıl Seren...