19 / 05 / 2024

Tahtakale mahallesi

Tahtakale mahallesi

İstanbul'un ticaret merkezleri arasında yer alan Tahtakale, gündüzleri adım atacak yer olmayan bir mahalleyken geceleri tenhalaşıyor. Çünkü mahallede toplam 15 kişi yaşıyor...

Avcılar Tahtakale'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda! 

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi'nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Avcılar İlçesi,Firüzköy(Tahtakale) Mah,Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Rev. Uygulama İmar Planına Yapılan İtirazlar Kapsamında Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Tahtakale'de imar sorununun çözülmesi sevinçle karşılandı!

İstanbul Avcılar'ın Tahtakale Mahallesi'nin imara açılması mahalle sakinleri tarafından tarafından mutlulukla karşılandı. AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu imara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi’nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin imar sorunu çözüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İstanbul Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nin imar probleminin çözüme kavuştuğunu duyurdu.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunları mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Ümit Beyaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Fatih Tahtakale 1/5000 imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Tahtakale Mahallesi, 277 ada, 121 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Avcılar Firuzköy 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firuzköy (Tahtakale) Mahallesi 649 Ada 1 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Avcılar Tahtakale imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Tahtakale Mahallesi, 664 Ada 1 Parsel (eski 520 ada 3 parsel)’in Bir Kısmına Ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Avcılar Belediyesi Tahtakale'de fuar ve sergi alanı yaptırıyor!

Avcılar Belediyesi, Tahtakale Mahallesi'nde İrtifak/İntifa hakkı: Fuar ve sergi alanı, işyerleri inşası ile Fuar ve sergi alanı vb. alanların işletilmesi işi için ihale düzenliyor...

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm projesi iptal!

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi iptal edildi. Kanal İstanbul'un geçeceği bölgede şimdi ne olacağı bilinmiyor...

Fatih'te 3.2 milyon TL'ye satılık iş yeri!

İstanbul ili, Fatih ilçesi Tahtakale Mahallesi Uzuncaova Mevkii'nde yer alan asma katlı iş yeri mahkeme kararıyla 3 milyon 200 bin TL'ye satışa çıkarıldı. 

Avcılar Tahtakale'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başlıyor!

167 hektar alanının kentsel dönüşüm kapsamında yenileceği Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde 2 yıllık bekleyişin sonuna gelindi. Hak sahipleriyle görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı Tahtakale'de 6 bin 125 konut dönüşecek.

Tahtakale mahallesi Haberi

Tahtakale mahallesi

Tekstilden baharata, züccaciyeden kırtasiyeye onlarca ürünün toptan ve perakende satışının yapıldığı Tahtakale, gündüzleri yoğunken geceleri ise tenhalaşıyor. Dudullu OSB ile birlikte İstanbul'un en az nüfusa sahip iki mahallesinden birisi olan Tahtakale'de yaşayanlar 15 kişi oldu. Hanlarıyla ünlü Tahtakale'nin sakinleri, eski günlerini özlemle yad ederken, esnaf da faaliyetlerine devam etmeye çalışıyor.

İSTANBUL'UN EN KALABALIK MAHALLESİ ADNAN KAHVECİ'DEN 6 BİN 778 KAT KÜÇÜK

Tahtakale, 101 bin 668 nüfusa sahip İstanbul'un en kalabalık mahallesi Adnan Kahveci'den yaklaşık 6 bin 778 kat daha küçüklüğüyle öne çıkıyor.

Tahtakale nüfusunun, İstanbul'un diğer kalabalık mahallelerinden Küçükçekmece Atakent'ten 6 bin 657, Başakşehir Kayabaşı'ndan 6 bin 613, Maltepe Zümrütevler'den 5 bin 754, Bahçelievler Zafer'den yaklaşık 5 bin 645 ve Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesi'nden yaklaşık 5 bin 258 kat daha...