11 / 05 / 2024

Tahvil bono piyasası

Tahvil bono piyasası

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi ise haftanın ilk işlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek? Piyasalarda tansiyon yükseldi, bu sorun nasıl giderilecek?

Dolar son günlerde 16 lira seviyelerine kadar çıktı ve piyasalarda tansiyon yükseldi. Yakın bir zamanda piyasalardaki tansiyonun giderilememesine yönelik bir enflasyon endeksli tahvil çıkarılması planlanıyor. Peki bunun adı ne olacak? Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek?

İBB'nin metrolar için yaptığı 301 milyon TL'lik bono tahvili başvurusuna red!

İBB Başkanı İmamoğlu, Hazine'nin İBB'ye bono tahvili için onay vermediğini belirtti ve "301 milyon liralık bono tahvil başvurumuz askıya alındı” diye konuştu. 

Halk GYO 2 milyar TL borçlanma aracı ihraç edecek!

Halk GYO, 2 milyar TL nominal değerli tahvil, bono veya benzeri türden borçlanma araçlarını halka arz edilmeksizin tahsisli veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edecek.

Bankaların tahvil iştahı arttı! Kira sertifikaları ihraç edecek!

BDDK'nın aktif rasyo düzenlemesi sonrası bankalar menkul kıymete yönelirken, tahvil piyasası da canlandı. Bu durumda hazine haftaya 3 ihale ve kira sertifikası ihracı düzenleyecek. 

Vakıf Finansal Kiralama 500 milyon TL'lik tahvil ihracı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Finansal Kiralama, 500 milyon TL'sine kadar farklı vadelerde 2 yılı aşmayacak şekilde tahsisli veya nitelikli yatırımcılara satış yoluyla piyasa koşullarına bağlı olarak bono veya tahvil ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.

Varlık Finansal Kiralama'dan tahvil ihracı için yetki!

Varlık Finansal Kiralama, Genel Müdürlüğe 500 milyon TL'sine kadar farklı vadelerde 2 yılı aşmayacak şekilde tahsisli veya nitelikli yatırımcılara satış yoluyla piyasa koşullarına bağlı olarak bono veya tahvil ihracı için yetki verdi.

Tahvil faizi tek haneye geriledi!

Tahvil-bono piyasasında 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, Türk lirası (TL) varlıklara ilginin artması ve Merkez Bankası'nın faiz indirimini sürdüreceği beklentisi ile Kasım 2016'dan bu yana ilk kez tek haneyi gördü.

Halk GYO 1 milyar TL'lik borçlanma aracı ihraç edecek!

Halk GYO 1 milyar TL nominal değerli tahvil, bono veya benzeri türden borçlanma araçlarının halka arz edilmeksizin tahsisli veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihracına karar verdi...

Reysaş GYO tahvil ihracı için SPK'dan onay aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 100 milyon TL nominal tutarındaki tahvil ihracı için, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 10 Mart 2016 tarih ve 9/287 sayılı karar ile gerekli izinleri aldı.

YDA Group'a Bonds and Loans Türkiye Ödülleri'nden 6 ödül!

YDA Group'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, 100'den fazla anlaşmanın başvurduğu ve 13 ülkeden 3 bin kişinin oy kullandığı yarışmada 200 milyon liralık tahvil ihracı ile "Yılın Yerel Tahvil Bono İhracı" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Tahvil bono piyasası Haberi

Tahvil bono piyasası

Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişeler kur ve faizde satış baskısı yaratmaya devam ederken, dolardaki küresel değer kazancı süreci de TL ve TL cinsi yatırım araçlarının satış baskısı altında kalmasına neden oluyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edebileceklerine ilişkin iddialar her ne kadar yalanlanmış olsa da yaklaşan seçimlerin ardından her ikisinin de görevine devam edip etmeyeceği belirsizliğini sürdürüyor. Dolar ise haftaya 2.51 civarında başladı. Dolar 10:45 itibarıyla 2.52'yi aştı. Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi ise haftanın ilk işlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Başçı'nın Cuma günü görevinin başında olduğunu açıklaması ve ardından döviz satım ihale tutarlarında değişiklik yapan bir adım atması, tarihi zirveyi gören dolar/TL'nin yönünü sınırlı da...