08 / 05 / 2024

takas Trampa farkı

takas Trampa farkı

Trampada malın karşılığı para değil, başka bir maldır. Başka bir anlatımla trampa, malın malla değiştirilmesidir. Bu husus, trampa ile satım sözleşmesi arasındaki farkı ortaya çıkarmaktadır...

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı 2024! Trampa nedir? 

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı ödemeleri merak konusu oluyor. Peki gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? İşte tapu harcı 2024 detayları...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Takas yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilme işlemi olarak tanımlanabiliyor. Trampa işleminde mallar üzerinde eşitlik aranmıyor. Peki, takas yoluyla satışlarda önalım hakkı doğar mı?

Gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.Takasta değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Peki, tapu trampa işlemi için istenen belgeler neler?

Takas nasıl gerçekleşir?

Tapu da bir gayrimenkulün diğer bir gayrimenkulle değişiminde takas işlemi yapılıyor. Peki, takas nasıl gerçekleşir? Trampa yapılırken hangi belgeler gerekebilir?

Trampa şartları nelerdir?

Trampa ( takas), bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, trampa şartları nelerdir?

Tapu trampa masrafı!

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İşte, tapu trampa masrafı!

Gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Takas işlemi başka bir ifadeyle trampa olarak ifade ediliyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, gayrimenkul takası nasıl yapılır?

takas Trampa farkı Haberi

takas Trampa farkı



(1), taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini, diğer tarafın da karşı edim olarak başka bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşmedir (TBK Md. 282). 

UNSURLARI Trampada malın karşılığı para değil, başka bir maldır. Başka bir anlatımla trampa, malın malla değiştirilmesidir. Bu husus, trampa ile satım sözleşmesi arasındaki farkı ortaya çıkarmaktadır. Yani satım sözleşmesinde para vardır, trampada ise para yoktur. 

Temlike konu olan her hak ve mal, trampanın da konusu olmaktadır. Trampada önemli olan husus, değerler arasındaki denkliktir. 

Trampadaki değerler arasındaki eşitsizlik, çoğu kere ödenen bir miktar parayla giderilmekte ve bu ilişki, taraflar arasında kaldığı için akdin niteliği ve netice itibariyle hukuki geçerliliği açısından dış bir etken olmamaktadır (2). 

Trampanın konusu gayrimenkul ise bunlar...