05 / 05 / 2024

takasbank işlemleri

takasbank işlemleri

TapuTakas ile gayrimenkul alım satımı artık hem alıcı hem de satıcı açısından risksiz ve güvenli bir yapıda gerçekleşecek. Peki, tapu takasbank işlemi nasıl yapılır?

Yeni tapu takas sistemi nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas sistemi nedir?

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul satışlarının güvenli ortamda yapılabilmesi için tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Vefat durumunda, taşınmazlar otomatik olarak mirasçılara intikal etmiyor. Yasal mirasçıların veraset ilamını çıkarması ve gerekli belgelerle intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, tapu intikal işlemleri nelerdir?

Milli emlak kiralama işlemleri!

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki milli emlak taşınmazlarının satışı gibi kiraya verilmesi de söz konusu olabiliyor. Peki, milli emlak kiralama işlemleri nelerdir?İşte milli emlak kiralama işlemleri..

Milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor.peki milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?İşte milli emlak satış işlemleri..

Tapu ifraz işlemleri nelerdir?

İfraz olarak adlandırılan terim, gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi anlamına geliyor.Peki tapu ifraz işlemleri nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri!

Gerçek yada tüzel kişilerin gayrimenkul alım satımı için tapu dairelerinde yapmaları gereken bazı şeyler bulunuyor.Gayrimenkul alım satım işlemleri için gerekenler nelerdir?İşte, gayrimenkul alım satım işlemleri..

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri!

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru işlemleri için istenen belgeler haberimizde yer alıyor. Daire fiyatlarının 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında değiştiği projede başvurular 30 Ocak'a kadar devam edecek.

Tapu takas işlemleri!

Tapunun bir bedel karşılığında devri işleminin yanı sıra, taşınmaz tapusunun bir başka tapu ile takas edilmesi mümkün. Peki, tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif kuruluş işlemleri 2015!

Kooperatiflerin kurulması için kanunen 7 ortak olması gerekiyor. Bu sayının tamamlanamaması durumunda kooperatif kurulamıyor. Peki bu sayıyı tamamlayan ortakların ne yapmaları gerekiyor? İşte kooperatif kuruluş işlemleri 2015...

Müteahhitlik yetki belgesi işlemleri!

Yapı Müteahhitleri ve Şantiye Şefleri Yönetmeliği gereğince; Yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi işlemleri nelerdir?

Merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri!

Bir merkezden elde edilen ısıtma enerjisinin binalara dağıtılmasını ve bağımsız bölümlerin ısıtılmasını sağlayan sisteme, merkezi ısıtma sistemi deniyor. Peki, merkezi sistemden bireysel doğalgaza geçiş işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri 2015!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için tarafların istenen belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı tapu işlemleri için nasıl randevu alır?

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

takasbank işlemleri Haberi

takasbank işlemleri

Tapu takasbank işlemi nasıl yapılır?


Gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Gayrimenkul devir işlemleri sürecinde kimi zaman alıcının parayı vermemesi veya satıcının asıl gayrimenkul sahibi olmaması gibi sorunlar yaşanabiliyor.


Gayrimenkul işlemlerinde bu gibi sorunların yaşanamaması için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank bir sistem oluşturdu. TapuTakas Sistemi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında özel bir sistemle sağlıyor. Bu sistemde gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasındaki dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı satıcı korunuyor. 


Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) arasında kurulan web tabanlı yeni ‘TapuTakas’ sistemiyle, gayrimenkul alan ve satan tarafların varlıkları aynı anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde el değiştirebiliyor.


Kurulan bu  teknolojik altyapıdan, ister bireysel ister...