07 / 05 / 2024

taksim eskiden mezarlıktı

taksim eskiden mezarlıktı

1941 yılında İstanbul Belediyesi Taksim'de bulunan eski mezarlığı satacakmış. Satılığa çıkarılan 4 parça eski mezarlık arsası bina yapmak şartıyla metrekaresi 150 liradan satılacakmış. 822 metrekare arsa 123.300 liraya satılacakmış.

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Yeni AKM görücüye çıktı!

Taksim’de inşa edilen yeni AKM, görücüye çıktı. Benzerlerinin 4'te bir fiyatına, 1.8 milyar TL'ye mal olan merkez 29 Ekim'de açılacak...

150 yıl sonra ortaya çıktı! Ünlü isimlerin mezarları binaların altındaymış!

Bir zamanlar ‘Ayaspaşa Mezarlığı’ olan Atatürk Kültür Merkezi'nden (AKM), Beşiktaş'ın stadına kadar binaların bulunduğu bölgenin imar açıldığı, definlerin üzerine binalar inşa edildiği ortaya çıktı.

Taksim'de tüm projeler iptal!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Kurul Taksim’le ilgili tüm projeleri iptal edince, bizim Bakanlığın hazırladığı ve sizin de beğenmeyip karşı çıktığınız proje de iptal edildi. Artık o proje de geçerli değil ve yapma şansımız kalmadı." dedi...

Taksim Camii'yi Şefik Birkiye yapacak!

Taksim Meydanı'na yapılması planan camii için şantiye kuruldu. Proje ilişkin detaylar ortaya çıktı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, caminin mimarının Şefik Birkiye olduğunu söyledi. Birkiye aynı zamanda külliyenin de mimarı.

Taksim Camii projesine onay çıktı!

UZUN bir süreden beri gündemde olan Taksim Camii projesi ile önemli bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iki hafta kadar önce cami projesine onay verdi.

Taksim'de sahibinden 15.5 milyon dolara satılık bina!

İstanbul Taksim'de 2 bin metrekarelik boş bina sahibinden satışa çıktı. 7 katlı gayrimenkulün satış bedeli 15 milyon 500 bin dolar.

Ayazağa yeni mezarlık alanı imar planı askıya çıktı!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesi, Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Dap Petek Residence hemen teslim olarak satışa çıktı!

Dap Yapı, farklı mimarideki projelerine bal peteğini ekledi. Taksim'de yer alan Petek Residence hemen teslim olarak satışa çıktı. Sıfır faizle 72 ay vade yapılıyor

Beyoğlu'nda 5 katlı bina çöktü!

Beyoğlu'nda 5 katlı boş bir bina çöktü. Şehit Muhtar Mahallesi Taksim Yağhanesi Sokak'ta daha önce boşaltılan ve çevresi sacla kaplanan binadan sesler gelmesi üzerine, çevre sakinleri sokaktan geçenleri uyardı.

İstanbul mezarlık fiyatları 2016!

İstanbul mezarlık fiyatları 2016 açıklandı. Toplam 333 mezarlığın bulunduğu Karacaahmet, Aşiyan ve Zincirlikuyu gibi gözde yerlerde mezar yeri fiyatları 22 bin TL’ye kadar çıktı.

taksim eskiden mezarlıktı Haberi

taksim eskiden mezarlıktı

İstanbul Belediyesi'nden Taksim'deki eski mezarlık arsalarının satış ilanı..


Beher metre                 Şartname, proje

murabbaının       İlk          vesair evrak

tahmin bedeli   teminat        bedeli

  150.00       7.415.00      6.16    Pangaltı Mahallesi'nin

                                                 Şehit Muhtar Sokak'ında

                                                 eski mezarlık arsasında

                                         ...