30 / 04 / 2024

taksim yayalaştırma projesinde son durum ne

taksim yayalaştırma projesinde son durum ne

Danıştay'ın Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılması ve ağaçların kesilmesi projesinin iptal edilmesine dair geçen yıl verdiği kararı oyçokluğuyla kaldırmasının ardından açıklama yapan Taksim Dayanışması, “Aklınızdan bile geçirmeyin” dedi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden açıldı!

2015'te yıkılarak yeniden inşa edilen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün itibariyle tekrar hizmet vermeye başladı...

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapılarını yeniden açtı. Hastane modern mimarisiyle dikkat çeken hastane, otel konforunda sağlık hizmeti sunuyor.

Fatsa Yayalaştırma projesinde sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Yayalaştırma projesinde sona geldi.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakında hizmete başlayacak!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın dolayısıyla hizmetlere ara verilmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, hizmetlerin en kısa sürede yeniden başlayacağını açıkladı. 

Ordu'da cadde yayalaştırma çalışmaları başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri’ni de yayalaştıracak.

Yeni Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sona doğru!

Kamuoyunda "Taksim İlkyardım" olarak bilinen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, depreme dayanıklı ve modern şekilde inşa edilen binasıyla Nisan 2018'de hizmet vermeye başlayacak.

Fil Geçti Köprüsü Yayalaştırma Projesi'nin 2. etabı tamam!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir estetiğine yönelik peyzaj, cephe sağlıklaştırma ve prestij cadde uygulamasına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Fil Geçti Köprüsü’nü muhteşem bir görünüme kavuşturdu.

Ordu Büyükşehir'in yayalaştırma projesi tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen 1700 metrelik alanın vatandaşın kullanımına açılacağı “Yayalaştırma Projesi” kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Taksim projelerinde son durum ne?

Taksim'in gözde mekanlarından Gezi Parkı şantiye alanına döndü. İşte Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi,Topçu Kışlası Projesi, AKM Projesi gibi önemli projelerinde son durum...

Çeşme'de yayalaştırma projesi hızlandı!

İzmir’in Çeşme ilçesinde, kentin çehresini değiştirecek yayalaştırma projesi hız kazandı. Proje kapsamında Uzun Sokakta başlayan çalışmalarda, sokağın alt yapısı tamamen elden geçirilerek, elektrik ve telefon hatları da yer altına alındı.

Manisa cephe sağlıklaştırma çalışmalarında 2. etap başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yürüttüğü cephe sağlıklaştırma projesinde 2. Etap başlıyor, projenin bölgeye canlılık getirmesi planlanıyor...

Manisa'da cephe sağlıklaştırma projesinin 2'nci etabı başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesinde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yürüttüğü cephe sağlıklaştırma projesinde 2. etap başlıyor.

Sakarya Uzunçarşı projesinde kamulaştırma bedelleri ödeniyor!

Sakarya Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde gelinen son aşamayı açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bölgede ticaret yapmakta olan bir kısım esnafımıza kamulaştırma bedelleri ödenmeye başladı.

taksim yayalaştırma projesinde son durum ne Haberi

taksim yayalaştırma projesinde son durum ne

Danıştay 6. Dairesi’nin Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasını ve ağaçların kesilmesini içeren, bu nedenle Türkiye çapında Gezi protestolarının meydana gelmesine neden olan Taksim Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin geçen yıl verdiği iptal kararını oyçokluğuyla kaldırmıştı.


TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında Taksim Dayanışması adına konuşan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, “Alanında uzman kişiler tarafından düzenlenmiş bir bilirkişi raporu, alanında uzman olmayan kişiler tarafından işlevsizleştirilmeye çalışılmıştır. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı artık sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin ve hatta bütün dünyanın koruması altındadır. Niyetinizin farkındayız, aklınızdan dahi geçirmeyin” dedi. 


Yapıcı, “Taksim Dayanışması’nın çağrısı artık herkesin çağrısıdır. Biz her türlü baskıya rağmen hem hukuki olarak hem de kamusal, toplumsal ve insani olarak sorumluluğumuzu yerine getirmekte bir dakika dahi tereddüt etmeyiz. Zaten...